El fitxatge de Neymar continua sota la lupa (Foto: Reuters)
Futbol

La fiscalia de l'Audiència Nacional demana que s'imputi el Barça com a persona jurídica per frau fiscal en el "cas Neymar"

El "cas Neymar" continua lluny de solucionar-se. La fiscalia de l'Audiència Nacional ha sol·licitat al jutge encarregat del cas, Pablo Ruz, que s'imputi el Futbol Club Barcelona com a persona jurídica. El club ha fet un comunicat en què reitera que va actuar correctament.

Actualitzat

El "cas Neymar" continua lluny de solucionar-se. La fiscalia de l'Audiència Nacional ha sol·licitat al jutge encarregat del cas, Pablo Ruz, que s'imputi el Futbol Club Barcelona com a persona jurídica. En aquesta petició es considera que el club ha defraudat a Hisenda 9,1 milions d'euros en l'operació del fitxatge del davanter brasiler. El Barça ha fet un comunicat en què reitera que va actuar correctament.

La petició s'emmarca en el procediment contra Sandro Rosell que va iniciar el soci del club Jordi Cases. D'aquesta manera, el procés, que fins ara només implicava l'expresident de l'entitat, afecta ara tot el club. Per tractar-se d'un procés contra una persona jurídica no se'n derivaran penes de presó, però sí que se'n poden desprendre sancions econòmiques importants.

L'escrit que ha remès el fiscal José Perals denuncia l'existència d'indicis de delicte fiscal "en contractes simulats i en la realització d'operacions d'enginyeria financera amb la pretensió d'enganyar la Hisenda Pública".

 

 

 

Anar al contingut