Centenars de persones van participar dissabte passat en una concentració a favor dels presos etarres al centre de Pamplona.
Centenars de persones van participar dissabte passat en una concentració a favor dels presos etarres al centre de Pamplona. (Foto: EFE)
Madrid

La Fiscalia de l'Audiència Nacional demana que es prohibeixi la manifestació pels presos d'ETA a Bilbao

Aquest dissabte hi ha convocada una manifestació a favor dels presos d'ETA a Bilbao, que organitza el col·lectiu Tantaz Tanta (Gota a Gota). Però des de Madrid, la Fiscalia de l'Audiència Nacional demana al jutge Pablo Ruz que prohibeixi aquesta marxa perquè considera que aquesta associació segueix l'estratègia d'Herrira. Les activitats d'Herrira van ser suspeses per la seva suposada subordinació a ETA.

RedaccióActualitzat

L'Audiència Nacional, a través de la fiscalia, ha demanat la prohibició de la manifestació pels presos d'ETA convocada per aquest dissabte a Bilbao pel col·lectiu Tantaz Tanta (Gota a Gota). El ministeri fiscal fa aquesta petició al jutge Pablo Ruz davant la possibilitat que la plataforma convocant de l'acte sigui la successora d'Herrira, de la qual ja es van suspendre les activitats per una presumpta vinculació a ETA.

El fiscal Carlos Bautista sol·licita que es prohibeixi l'acte de dissabte després que el jutge Eloy Velasco suspengués les actuacions d'Herrira. Segons Bautista, "no es pot consentir que es faci una manifestació que ha estat planificada per una organització de la qual hi ha indicis que té un caràcter terrorista". La fiscalia fa costat d'aquesta manera a la petició que fan tres associacions de víctimes que consideren que l'acte podria ser constitutiu d'un delicte d'enaltiment del terrorisme.

El col·lectiu Tantaz Tanta ja va convocar dissabte passat una concentració a la plaça de l'Ajuntament de Pamplona per demanar el "final immediat de la dispersió" dels presos d'ETA. Centenars de persones van participar en aquest acte.

La manifestació de dissabte a Bilbao vindrà precedida per l'operació antiterrorista contra els advocats de presos d'ETA que va començar ahir i que continua aquest dijous a diferents punts del País Basc. En l'operació de la Guàrdia Civil s'ha detingut vuit persones, entre les quals hi ha els advocats Arantza Zulueta i Jon Enparantza.

 

 

 

Anar al contingut