Arrenca el judici a Sandro Rosell, que s'enfronta a 10 anys de presó per blanqueig
Imatge d'arxiu de Sandro Rosell

La Fiscalia demana 11 anys de presó i 59 milions de multa per a Sandro Rosell

La petició de pena per blanqueig de capitals i pertinença a organització criminal coincideix amb l'arribada de Rosell a Brians 2

Actualitzat

La Fiscalia de l'Audiència Nacional demana 11 anys de presó i 59 milions de multa per a l'expresident del Barça Sandro Rosell. El Ministeri Públic ha fet pública la seva petició de pena per a l'expresident blaugrana per blanqueig de capitals i organització criminal.

Se li atribueixen comissions il·legals de 15 milions d'euros a partir dels drets d'imatge de la selecció brasilera de futbol. Rosell fa 14 mesos que és en presó preventiva per ordre de la jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamela. Ella encara no ha dictat l'obertura de judici oral, però la Fiscalia s'ha avançat al tràmit, que ha acabat coincidint amb el dia del seu trasllat a Catalunya.

La Fiscalia demana per a l'esposa de Rosell, Marta Pineda, 7 anys de presó i una multa de 50 milions d'euros també per blanqueig i organització criminal. A Joan Besolí, advocat i polític andorrà, soci de Rosell, també li reclamen 10 anys de presó i una multa de 55 milions d'euros pels mateixos delictes.

Sandro Rosell ha arribat a les 12.05 del matí a la presó catalana de Brians 2 a Sant Esteve Sesrovires.

Un trasllat que s'ha fet després de l'última petició de llibertat de l'expresident, acusat de blanqueig de capitals. El 13 de juliol, la magistrada de l'Audiència Nacional Carmen Lamela va denegar a Rosell la posada en llibertat provisional, però va afirmar en una interlocutòria que no s'oposava al seu trasllat a una presó de Catalunya.

La Fiscalia considera que va organitzar una xarxa de blanqueig de capitals per netejar diners procedents de comissions il·lícites cobrades pels drets d'imatge de jugadors de la selecció brasilera de futbol.

També que, a més, va constituir una empresa anomenada Üptrend, que li va proporcionar fins a 6,5 milions de beneficis.

Rosell declararà al setembre en un jutjat de Barcelona com a investigat per un segon cas de possible frau fiscal. El jutjat ha acceptat una querella de la Fiscalia de Delictes Econòmics segons la qual l'expresident de Barça no va tributar 229.500 euros que va facturar a través d'una empresa de la qual és administrador i està domiciliada a casa seva.

ARXIVAT A:
Sandro RosellFrau fiscal
Anar al contingut