L'Aquila

La Fiscalia de L'Aquila investiga possibles dèficits en les construccions afectades pel terratrèmol mentre continuen els tremolors

La Fiscalia de L'Aquila ha obert una investigació per esbrinar els motius que van fer que molts dels edificis de la ciutat s'ensorressin amb el terratrèmol de dilluns. El fiscal general ha explicat que s'estudiaran els materials i mètodes utilitzats en la construcció de les cases. Alguns enginyers apunten que el ciment podria ser de mala qualitat, ja que per fer-lo s'hauria utilitzat sorra de platja, que amb el pas del temps fa malbé el ferro. Mentrestant, continuen els tremolors i les tasques de rescat i el consolat espanyol a Nàpols segueix buscant la ciutadana de l'Estat que podria haver estat afectada pel sisme. Segons Protecció Civil, en total ja són 293 els cadàvers localitzats, els tres últims aquest dissabte.

Actualitzat
Els nous cadàvers localitzats aquest dissabte són els d'una anciana, el d'una dona de 50 anys i el del seu fill de 17.  S'han trobat entre les restes d'una casa desplomada al centre de L'Aquila.

També continua la recerca d'una dona de nacionalitat espanyola casada amb un italià i resident a L'Aquila. Casa seva, afectada pel terratrèmol, ha estat abandonada. Però el seu nom no es troba en les llistes de morts ni ferits i el consolat creu que el més probable és que estigui allotjada en algun hotel o campament.

Mentre segueixen les tasques de rescat, no cessen els tremolors de terra. Aquest diumenge s'han registrat tres sacsejades amb una magnitud d'entre 3,3 i 3,2 graus a l'escala de Richter i que s'ha deixat sentir a les poblacions de L'Aquila, Pizzoli, Fossa i Collimento.

La policia i les autoritats italianes demanen a la ciutadania que no viatgin a la zona, situada a uns 80 quilòmetres de Roma, si no és estrictament necessari ja que moltes carreteres continuen tallades al trànsit .

Berlusconi ofereix les seves cases

D'altra banda, el primer ministre italià, Silvio Berlusconi, va assegurar aquest divendres que posarà "algunes" de les seves cases a disposició dels milers d'evacuats que ha deixat el terratrèmol.

"També jo hi posaré de la meva part i deixaré que disposin d'algunes de les meves cases", va declarar el primer ministre des de L'Aquila, on va assistir als funerals d'estat.




Anar al contingut