Barcelona

La Fiscalia de Catalunya veu indicis de delicte en el cas de la carta financera d'ERC

La Fiscalia de Catalunya ha recollit una quinzena de testimonis, treballadors de la Generalitat de departaments que dirigia ERC, que han admès haver estat coaccionats per la direcció d'aquest partit per sufragar Esquerra amb part dels seus sous, i per tant veu indicis de delicte per anar als tribunals.

Actualitzat
Segons que ha informat la Cadena Ser, la fiscalia veu un nombre suficient de testimonis perquè s'obri un procés judicial en contra de dirigents d'ERC per les seves cartes financeres, amb les quals aquest partit demanava a càrrecs de designació política a la Generalitat o treballadors de l'administració catalana, alguns sense estar afiliats, que contribuïssin a les finances d'Esquerra.

Aquestes missives eren signades per l'aleshores secretari general de Presidència i secretari d'Organització d'ERC, Xavier Vendrell. La Fiscalia de Catalunya ha pres declaració durant dos mesos a desenes de treballadors de la Generalitat, i després de la seva actuació d'ofici ha arribat a la conclusió que el cas de les cartes financeres d'ERC ha d'arribar als tribunals per un suposat delicte de coaccions.
Anar al contingut