Imatge d'arxiu de la desarticulació d'un grup que robava a ancians a la sortida de les entitats bancàries. (Foto: Mossos d'Esquadra)
Imatge d'arxiu de la desarticulació d'un grup que robava a ancians a la sortida de les entitats bancàries. (Foto: Mossos d'Esquadra)
Barcelona

La Fiscalia de Catalunya endureix les penes per robar a gent gran i discapacitats

La fiscal superior de Catalunya, Teresa Compte, ha ordenat agreujar les penes pels robatoris o furts a persones vulnerables com ara gent gran, persones amb discapacitat o menors d'edat. La mesura es pren després que la justícia ha detectat un increment d'aquest tipus de delictes.

RedaccióActualitzat
La Fiscalia de Catalunya agreujarà les penes pels robatoris o furts a persones vulnerables i demanarà presó preventiva per als autors d'aquests delictes després de veure com s'incrementen els robatoris a gent gran que va al banc a cobrar la pensió o a invidents que venen loteria, entre d'altres.

En una instrucció remesa als fiscals catalans, la fiscal superior de Catalunya, Teresa Compte, ordena que s'utilitzi la figura del furt o el robatori agreujat en els casos en què aquests delictes s'hagin comès aprofitant-se de les circumstàncies personals de més vulnerabilitat de la víctima. Això eleva a entre un i tres anys la petició de les penes per furt i a entre dos i cinc per robatori i, a més a més, permet demanar al jutge l'ingrés a presó preventiva dels autors, sempre que es donin les circumstàncies previstes per la llei.

Anar al contingut