Lluís Puig, Meritxell Serret i Toni Comín, en l'entrevista d'El Punt Avui Televisió
Lluís Puig, Meritxell Serret i Toni Comín
Brussel·les

La fiscalia de Brussel·les no veu risc de fuga de Comín, Serret i Puig

En un comunicat, informa que no en controla els moviments i que es manté en contacte amb els seus advocats

Actualitzat

La Fiscalia de Brussel·les ha confirmat que està en contacte amb els advocats de Toni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig i ha considerat que no hi ha risc de fuga. Per aquest motiu, afegeix en un comunicat, no n'està controlant els moviments:

"Ja que no hi ha un risc manifest de fuga, a la senyora Serret i als senyors Comín i Puig no se'ls busca activament."

El ministeri públic assegura que està en contacte amb els advocats dels consellers cessats que són a Bèlgica i que els han transmès que estan "a disposició de la justícia".

De moment, recull el comunicat, cap dels tres consellers cessats per l'aplicació de l'article 155 ha estat interrogat per un jutge d'instrucció, tot i que no es descarta la possibilitat que ho facin "en un futur pròxim".

També explica que demanarà més informació a Espanya -no aclareix quina- sobre la petició de detenció a través de l'euroordre, que es va reactivar divendres després del processament per rebel·lió de 13 dirigents independentistes.

El comunicat de la fiscalia belga afegeix que el procediment obert ara és diferent del que va començar el novembre de l'any passat i que el jutge Llarena va acabar retirant. Comín, Serret i Puig confien en un procés similar. Aleshores, el jutge els va prendre declaració i després va dictar mesures cautelars. Després, el jutge haurà d'analitzar si els delictes dels quals se'ls acusa tenen equivalències en el codi penal belga i decidir sobre la seva l'extradició.

L'anunci arriba el mateix dia que Carles Puigdemont ha comparegut davant del jutge a Alemanya, que ha de decidit mantenir-lo a la presó mentre no se'n resol la petició d'extradició.

ARXIVAT A:
Procés catalàGovern empresonatArticle 155Rebel·lió
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut