París

La fiscalia confirma que el cervell dels atemptats de París és un dels morts en l'operació d'aquest dimecres a Saint-Denis

Ho ha confirmat després que ho avancessin diversos mitjans nord-americans

RedaccióActualitzat

La fiscalia francesa ha confirmat el que ja havien apuntat alguns mitjans: que Abdelhamid Abaaoud, considerat el cervell dels atemptats de Paris és un dels suposats terroristes morts aquest dimecres en l'assalt de Saint-Denis. El belga de 28 anys és un dels dos morts que hi va haver en l'explosió. El presumpte responsable de l'atac que va causar 129 víctimes mortals a París ha estat identificat pels forenses.


En un principi es pensava que Abaaoud era a Síria perquè al gener van desarticular la seva cèl·lula a Europa, però algunes informacions de la policia el van situar de nou a París i per això, la policia antiterrorista va fer l'assalt a Saint-Denis. Segons sembla, veïns de Saint-Denis haurien vist fa pocs dies Abaaoud al barri de l'apartament assaltat aquest dimecres i també a la mesquita local. 

Per la seva banda, mitjans francesos han identificat la dona que es va fer explotar activant una armilla explosiva com a Hasna Aitboulahcen, de 26 anys, i cosina de Abaaoud.

La Défense i el Charles de Gaulle, entre els objectius

Per la seva banda, la policia ha explicat que el presumpte comando jihadista era a punt d'actuar, amb atemptats preparats contra el districte financer i de negocis de La Défense i l'aeroport Charles de Gaulle, el segon més concorregut del món. Ho ha dit el fiscal de París, François Molins:

"Tot fa pensar que, donat el seu armament, organització estructuradada i determinació, aquest comando era a punt d'actuar."

El balanç de l'operació, que va durar més de set hores, va ser de dos morts, vuit detinguts i cinc policies ferits. 

França continua en alerta

Sis dies després França continua commocionada pels atemptats de París. Les forces policials han aprofitat a fons l'estat d'excepció, que permet fer escorcolls domiciliaris sense necessitat d'autorització judicial: ja se n'han fet més de 400 i s'ha detingut a més de 100 persones.

L'Assemblea Nacional francesa ha aprovat aquest dijous el projecte de llei per allargar l'aplicació de l'estat d'emergència, amb les mesures que el president francès i el primer ministre van avançar aquest dimecres i que es volen aplicar durant els pròxims tres mesos, algunes de les quals ja estan vigents des del dia després dels atemptats. També es prohibiran, per motius de seguretat, les manifestacions previstes durant la Cimera del Clima, que començarà a finals de mes. 

D'altra banda, la gendarmeria continua buscant l'altre terrorista implicat en els atemptats de París, Salah Abdeslam, que podria haver fugit a Bèlgica.

La policia belga busca pistes dels jihadistes

Precisament a Bèlgica aquest dijous al matí la policia ha fet set registres a la regió de Brusel·les, segons ha confirmat la fiscalia federal belga. S'han registrat domicilis relacionats amb Bilal Hadfi, un dels jihadistes morts en els atemptats de París. Els registres s'han fet a diverses localitats, entre elles Molenbeek, on viuen o vivien dotzenes de joves acusats d'haver anat a Síria com a membres d'Estat Islàmic. Bilal Hadfi va ser un dels terroristes que van morir davant l'Estadi de França activant l'armilla explosiva que portava. 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut