Dos encaputxats van cremar una foto del rei al Fossar de les Moreres un cop acabada la manifestació de la Diada.
Imatge del moment en què dos encaputxats van cremar una foto del rei al Fossar de les Moreres.
Madrid

La Fiscalia busca els encaputxats que van cremar la foto del rei l'Onze de Setembre

La Fiscalia de l'Audiència Nacional ha tramès un escrit als Mossos d'Esquadra en què els pregunta si han aconseguit identificar els encaputxats que van cremar una fotografia del rei i una bandera espanyola aquest 11 de setembre a Barcelona, al final d'una manifestació independentista amb motiu de la Diada. L'objectiu d'aquesta petició és identificar els autors dels fets per iniciar un procediment penal contra ells pels presumptes delictes d'injúries a la Corona i ultratge a Espanya.

Actualitzat
El departament dirigit per Javier Zaragoza ha obert diligències després de rebre un primer informe de la policia autonòmica catalana en què s'informava dels actes que van tenir lloc al final de la marxa, que va concloure a la plaça del Fossar de les Moreres. Allà, dos independentistes encaputxats que amagaven la cara amb unes caretes de color blanc van pujar a la tarima on s'havia llegit un manifest en favor de la independència i van cremar una fotografia del rei d'un metre de grandària, segons testimonis presencials.

Pocs minuts després, quatre encaputxats van pujar al mateix escenari i van cremar una bandera espanyola de metre i mig de longitud. Un dels encaputxats va dir: "Després d'aquest bonic acte, donem per finalitzada la marxa". A banda d'això, quan la manifestació discorria per Arc de Triomf es va calar foc a una Constitució de grans dimensions.

Quan es va produir la crema de símbols al Fossar de les Moreres hi havia presents membres d'organitzacions de l'esquerra independentista catalana com Maulets, Endavant, el PSAN, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i la Coordinadora de l'Assemblea de Joves de l'Esquerra Independentista (CAJEI). No hi havia cap representant d'ERC ni d'altres partits polítics independentistes que aspiren a aconseguir representació després de les eleccions catalanes, com Reagrupament i Solidaritat Catalana per la Independència, formació liderada per l'expresident del FC Barcelona Joan Laporta.
Anar al contingut