La fiscalia belga deixa en llibertat el sospitós de ser el tercer jihadista de l'aeroport

Fayçal Cheffou va ser detingut dijous i en un primer moment va ser identificat com "l'home del barret"

RedaccióActualitzat

Continua la confusió al voltant del terrorista del barret, l'home que acompanyava els dos suïcides que es van immolar en l'atemptat de dimarts a l'aeroport de Brussel·les. La fiscalia ha anunciat amb un comunicat que ha alliberat Faiçal Cheffou, l'home detingut des de dijous i que sospitaven que podia ser el tercer integrant del comando que va atemptar a l'aeroport. Ara admeten que no tenen proves que confirmin que es tracta de la persona que apareix amb barret en les imatges gravades per les càmeres de seguretat de l'aeroport.

De fet, la policia ha fet públic aquest vídeo de la gravació de les càmeres de seguretat de l'aeroport just abans de l'atemptat en què es veu l'home que acompanyava els dos suïcides, amb la intenció de facilitar-ne la identificació. L'home que apareix a les imatges va deixar una bossa carregada d'explosius, que no va explotar, al "hall" de l'aeroport.

#Terrorisme #VIDEO suspect à identifier https://t.co/rYdyrBSJqF pic.twitter.com/vdfKWPQSer

— Avis de recherche (@police_temoin) March 28, 2016

En total són 7 els homes imputats en els últims dies a Bèlgica, però només Cheffou ho estava en relació directa amb els atemptats de dimarts a Brussel·les. Diumenge la policia belga va detenir nou homes en una sèrie d'operacions antiterroristes a diverses localitats del país. D'aquests, només tres, Yassine A., Mohamed B. i Aboubaker O, han estat finalment acusats per "participació en activitats d'un grup terrorista". De la resta cinc van quedar ahir mateix en llibertat sense càrrecs, i aquest dilluns també n'han deixat anar un altre, a més de Cheffou.

D'altra banda aquest diumenge també van detenir un home de nacionalitat francesa a Rotterdam, als Països Baixos. Al domicili d'aquest home, buscat en relació a la preparació d'almenys un atemptat a França juntament amb un altre jihadista, Reda Kriket, hi van trobar munició, però no explosius.

Vuit sospitosos més en recerca i captura

Aquest dilluns també s'ha sabut que les policies europees busquen vuit sospitosos més als quals es relaciona amb els atemptats de París i de Brussel·les. Segons ha avançat el diari alemany "Die Welt", els sospitosos són de nacionalitat francesa i belga, haurien estat a Síria, i haurien tingut contacte amb Abdelhamid Abaaoud, el jihadista mort el novembre del 2015 en l'operació policial a Saint Denis després dels atemptats de París.

Citant fonts policials, "Die Welt" afirma també que un dels buscats seria Mohamed Belkaid, ferit el 15 de març durant una operació policial, i que seria un dels màxims dirigents de l'aparell de Daesh a Europa. El diari també afirma que ell i un dels suïcides de l'aeroport de Brussel·les, Najim Laachraoui, haurien donat les ordres per telèfon als autors materials dels atemptats de París.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut