Barcelona

La fiscalia arxiva les diligències a Tardà per la proclama "mori el Borbó"

La fiscalia superior de Catalunya ha arxivat la denúncia contra el diputat d'ERC al Congrés dels Diputats, Joan Tardà, per la polèmica frase de "mori el Borbó". Després de pronunciar aquesta proclama el 6 de desembre passat, el sindicat Manos Limpias va denunciar Tardà i el va acusar d'injúries i amenaces al rei Joan Carles i també al Tribunal Constitucional. Ara, la fiscal superior de Catalunya, Teresa Compte, ha decidit arxivar la denúncia perquè no veu delicte en les declaracions del diputat republicà.

Actualitzat
Dos mesos després de la polèmica, la fiscalia del Tribunal Superior de Catalunya ha decidit arxivar les diligències obertes al diputat Joan Tardà per les seves paraules "mori el Borbó".

En la resolució, la fiscalia diu que més enllà de les formes que va fer servir, Tardà no va fer res il·legal. Segons la fiscalia, les expressions de Tardà són una "crítica a la monarquia com a institució" i no van contra el rei Joan Carles. La fiscalia considera les paraules de Tardà s'emmarquen en un "discurs d'autoafirmació" i han decidit arxivar les diligències.

Tardà va pronunciar la polèmica frase al final d'un acte de les Joventuts d'Esquerra Republicana el 6 de desembre passat, dia de la Constitució. A més del controvertit "mori el Borbó", Tardà també va afirmar que el Tribunal Constitucional era un òrgan corrupte.

El PPC va demanar la intervenció de la fiscalia per les polèmiques paraules. ERC va aclarir en un comunicat que Tardà es referia a Felip V i no al rei Joan Carles i que el diputat no va desitjar la mort de cap persona.
Anar al contingut