Lluís Puig, Toni Comín i Meritxell Serret
Lluís Puig, Toni Comín i Meritxell Serret

La fiscalia anima Llarena a enviar una altra euroordre contra Comín, Puig i Serret

Actualitzat

La fiscalia s'alinea amb el jutge Pablo Llarena l'endemà que la fiscalia belga rebutgés les seves peticions d'entrega. Demana al Tribunal Suprem que torni a dictar una euroordre contra Toni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig perquè Bèlgica els extradeixi.

El fiscal argumenta a l'escrit que ha dirigit al magistrat que les discrepàncies sobre l'extradició amb les autoritats judicials belgues són de caràcter "formal" i no "sobre el fons de la reclamació".

Si el jutge fa cas de la fiscalia, serà la tercera euroordre dictada dictada per Llarena a Bèlgica pel mateix cas.

La fiscalia està d'acord amb el magistrat en què l'error ha estat comès per Bèlgica i no pel Tribunal espanyol.

Fonts del Suprem van retreure a les autoritats belgues la seva falta de cooperació. Aquest dijous, el mateix Llarena ha informat a Alemanya que l'error ha estat comès per Bèlgica i no per Espanya.

En l'escrit, la fiscalia assegura que, en contra del que s'ha interpretat per les autoritats belgues, l'aute de processament constitueix títol judicial suficient per fonamentar l'emissió de l'ordre europea de detenció i entrega dels tres exconsellers.

De tota manera, per tant d'assegurar l'adequada tramitació i entrega dels imputats, li demana a Llarena que dicti aute de manteniment i ratificació de la presó provisional incondicional acordada amb anterioritat. D'aquesta manera, diu, "quedarà complert el requisit que la justícia belga ha trobat a faltar."

Nota de la fiscalia al jutge Llarena by Moderador Noticies Web on Scribd

ARXIVAT A:
Rebel·lióProcés catalàGovern empresonat
Anar al contingut