Madrid

La fiscalia adverteix centres escolars i pares sobre els menors que fan vaga per l'1-O

Els recorda que tenen la responsabilitat civil dels danys materials o personals que els alumnes puguin causar durant les mobilitzacions

RedaccióActualitzat

La Fiscalia General de l'Estat alerta els centres escolars i els pares de les conseqüències que els menors facin vaga per l'1-O en horari lectiu.

En el comunicat demana als centres que, davant la possisbilitat que els fets derivin en situacions de risc per als menors, i tenint en compte la funció de protecció que tenen encomanada legalment, facin un "seguiment individualitzat de cada cas, obrint un expedient de risc".

També requereix a la Conselleria d'Ensenyament que recordi a escoles i instituts que, fins i tot quan tinguin permís dels pares perquè els alumnes surtin per aquest propòsit, això no els deslliura de les seves "obligacions de custòdia dels menors".

L'escrit recorda, a més, que els pares i els centres tenen "la responsabilitat civil" pels danys materials o personals que els menors puiguin causar a tercers o ells mateixos durant les mobilitzacions. 

L'avís arriba després que la fiscalia asseguri que ha tingut coneixement d'alumnes que han demanat autorització per no assistir a classe per participar en concentracions o manifestacions a favor del referèndum.

En la mateixa línia s'ha pronunciat el govern espanyol, que aquest dimecres també ha enviat un requeriment a les escoles per impedir que els seus alumnes puguin participar en actes per l'1-O.

Justament aquest dimecres i dijous el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans ha convocat una vaga als instituts a favor de l'1 d'octubre.

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut