Rasquera

La fiscal general de l'Estat examina la proposta de la plantació de marihuana de Rasquera

El fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, ha confirmat que la Fiscalia Antidroga està examinant la proposta de l'Ajuntament de Rasquera sobre la plantació de marihuana d'autoconsum. Mentrestant, l'associació promotora del cultiu vol iniciar els treballs la propera setmana. Aquest divendres havia d'ingresar ja els primers 30.000 euros del conveni al consistori.

RedaccióActualitzat
Torres-Dulce no ha volgut avançar cap tipus de decisió, i ha explicat que la qüestió s'està estudiant "des de tots el punts de vista". En aquest sentit ha assegurat que un dels objectius de la fiscalia és "assegurar el principi de seguretat jurídica, que és absolutament essencial".

Per la seva banda, l'Ajuntament de Rasquera ha assegurat que té un estudi que garantiria "viabilitat" jurídica de la plantació per a l'autoconsum i l'alcalde, Bernat Pellissa, n'ha defensat el projecte, que pretén cedir set hectàrees per a l'Associació Barcelonina Cannàbica d'Autoconsum (ABCDA).

Un projecte polèmic que avança ràpidament

El portaveu de l'ABCDA, Vojislav Djordjevic, ha justificat en una entrevista la tria de Rasquera com a municipi idoni per les seves condicions ambientals i pels terrenys agrícoles. També ha expressat la seva voluntat de començar "la setmana vinent" amb els primers treballs. Tot i això, ha volgut aclarir que no es tracta d'una decisió precipitada, sinó que el projecte porta sent estudiat uns "tres o quatre mesos".

En aquest sentit, l'entitat havia de pagar aquest divendres els primers 30.000 euros del conveni, que permetin a l'Ajuntament cedir el terreny. El contracte per a la cessió i explotació dels terrenys municipals va ser signat dijous passat. Segons l'Ajuntament, aquest rebrà fins a 1,3 milions d'euros en els propers 2 anys.

Altres entitats com la Universitat de Salamanca, l'Observatori Europeu de les Drogues i les Toxicomanies i associacions de malalts de càncer han mostrat el seu interès per aquest projecte, i, segons l'Ajuntament, hi ha "més de deu projectes d'altres associacions i instituts d'investigació a nivell internacional estan en aquests moments en fase de preestudi".
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut