Estat en què va quedar el Pèndol després de l'accident
Estat en què va quedar el Pèndol després de l'accident
Barcelona

La fiscal demana tres anys i mig de presó per als 13 tècnics imputats per l'accident mortal del Pèndol al Tibidabo

La fiscalia demana tres anys i mig de presó per als 13 tècnics responsables de la instal·lació i manteniment de l'atracció el Pèndol del Tibidabo, que l'any 2010 es va despenjar i va provocar la mort d'una jove.

RedaccióActualitzat
La fiscal demana tres anys i mig de presó per als 13 tècnics responsables de la instal·lació i el manteniment de l'atracció el Pèndol del Tibidabo. El mes de juliol del 2010 l'estructura de l'atracció va caure i va provocar un accident on va morir una adolescent i tres joves més van quedar ferits.

L'escrit els responsabilitza d'un delicte d'homicidi imprudent i de dos delictes de lesions, segons ha pogut saber Catalunya Informació. A més, el Ministeri Públic reclama una indemnització de 360.000 euros per a la família de la jove que va perdre la vida.

En el seu informe preliminar, el jutjat d'instrucció número 2 va determinar que una cadena d'errors va ser la causa de l'accident, tot i que a la resolució judicial la jutge atribueix l'accident "al trencament dels punts d'ancoratge de l'atracció". Una suma d'errors en el disseny, els fonaments, la instal·lació, el manteniment i el muntatge de l'atracció.

Segons els informes pericials encarregats pel jutge no es van fer bé els càlculs ni el disseny de la mida dels perns de subjecció de l'atracció a terra. Els informes remarquen també la mala qualitat de l'acer i el morter que es van fer servir tant per a la construcció de l'atracció com a per la seva subjecció.

Unes hores abans de l'accident, la persona que vetllava pel funcionament de l'atracció va detectar un soroll poc habitual que va provocar que el Pèndol es mantingués tancat durant unes hores, tot i això tres hores més tard es va reobrir l'atracció després que un mecànic certifiqués que tot era correcte.

Hi ha 13 acusats per la fiscal, entre els quals es troben el cap de manteniment i seguretat del Tibidabo, els fabricants de l'aparell, els redactors del projecte, els responsables de l'obra, els tècnics de l'empresa de manteniment que revisaven l'atracció i l'enginyer que certificava l'estat de totes les instal·lacions del parc. Un cop es recullin els escrits de l'acusació i la defensa el cas s'enviarà a judici.

Anar al contingut