Pla general dels organitzadors de l'Expobages, amb la regidora Àuria Caus, i el president de la Fira, Llorenç Juanola. Imatge del 16 de maig de…
Pla general dels organitzadors de l'Expobages, amb la regidora Àuria Caus, i el president de la Fira, Llorenç Juanola. Imatge del 16 de maig del 017. (Horitzontal)

La fira multisectorial ExpoBages-Ascensió tindrà 200 expositors que ocuparan el centre de Manresa del 19 al 21 de maig

ACN Manresa.-L'any 2012, els promotors de l'ExpoBages van decidir traslladar la fira al centre de la ciutat davant el declivi que patia el certamen, que any rere any perdia capacitat d'atracció. Cinc anys després, el canvi d'ubicació ha resultat ser clau i, un any més, ha hagut de penjar el cartell de complet amb la presència d'uns 200 estands, més d'una quarantena de parades d'artesans i una quarantena d'activitats paral·leles que tindran lloc durant tot el cap de setmana. De fet, els organitzadors es plantegen ara la possibilitat de continuar creixent i ampliar-se cap a d'altres sectors de la ciutat com el carrer Carrasco Formiguera. Una ampliació que, segons han expressat, serà realitat de cara a l'any vinent. El certamen tindrà lloc els dies 19, 20 i 21 de maig. La fira compta amb un pressupost global d'uns 100.000 euros.

La fira multisectorial més important del Bages ocuparà, per cinquè any consecutiu, el centre de la ciutat per dinamitzar l'activitat comercial. Organitzada per la Fundació Fira de Manresa i la Unió de Botiguers i Comerciants, una de les novetats de la fira d'enguany serà l'ExpoAntic, que ofereix un ampli programa d'actes durant tot el dissabte a la Plaça Major i als carrers més propers. En total, hi haurà prop de 200 estands, a més d'una quarantena de parades d'artesans i una quarantena d'activitats paral·leles.Cartell de complet, abans que mai El president d'ExpoBages, Llorenç Juanola, ha explicat que, enguany, el cartell de complet s'ha penjat abans que mai i, de fet, ja fa 10 dies que s'han fet totes les contractacions d'estands. L'ampliació de la fira és una necessitat, segons ha assegurat, però tal com ha dit, "el creixement s'ha de fer de manera segura i conscient que funcionarà bé". Sumar esforços amb el Centre Històric Enguany, el certamen suma esforços amb l'associació L'Antic. Així, l'ExpoAntic ofereix un ampli programa d'actes durant tot el dissabte a la plaça Major i carrers propers. Així, al carrer Sant Miquel s'hi instal·larà el mercat Somiatruites i la plaça Major acollirà dissabte a la tarda la gran festa d'ExpoBages, amb una ruta de tapes per diferents bars del Centre Històric, la 7a festa dels Vins Catalans i música en directe. Pollet d'or per a Pere-Joan Cardona El científic manresà Pere-Joan Cardona, que s'ha distingit per la seva recerca sobre la tuberculosi, rebrà enguany el Pollet d'or, un reconeixement que s'entrega a una personalitat per la seva contribució a la projecció exterior de la ciutat de Manresa. El lliurament del premi es farà durant l'acte inaugural, que tindrà lloc dissabte a dos quarts d'una del migdia, amb la presència del conseller de Justícia, Carles Mundó.

Anar al contingut