Barcelona

La fira dels iots més cars del món atraca a Barcelona

Una fira amb vaixells superexclusius per a qui pot pagar fins a 750.000 euros per una setmana de vacances

RedaccióActualitzat

La marina de luxe que es va crear al Port Vell de Barcelona ha portat a la ciutat per primer cop la principal fira del sector dels iots més cars del món. Una fira amb vaixells superexclusius que es poden llogar per milers d'euros al dia: una oferta a l'abast de poquíssimes persones, amb exigències a vegades extravagants, però, sobretot, molt cars. I és que es tracta de clients que poden i volen pagar 25.000 euros, mínim, per una setmana de vacances

Els clients, però, no pujaran al vaixell fins a l'estiu, ja per gaudir de la privacitat que garanteix el mar. De fet, els que trien on i com passaran les vacances són els seus representants, els anomenats brokers, un sector on gairebé tot són dones.

750.000 euros per una setmana de vacances

El Seraph és un dels pocs vaixells amb bandera espanyola que hi ha entre els 60 superiots amarrats aquests dies a la marina de luxe. L'Indian Empress, per la seva banda, és l'embarcació més gran de la mostra. Són 95 metres d'eslora per a un vaixell exclusiu on poden passar les vacances fins a 12 persones, més les 30 de tripulació, un luxe reservat només per a alguns, els que poden pagar 750.000 euros per una setmana de vacances.

A banda del lloguer, cal pagar una propina equivalent al 10% del preu, 75.000 euros en aquest cas, també el combustible, el menjar i els capricis, que poden ser extravagants o imprevistos. Precisament, la cuina, en mans de grans xefs, fa decidir en molts casos la balança cap a un iot o un altre.

Barcelona ingressa cada any 750 milions d'euros del sector

Tot i que la major part dels barcos que s'exhibeixen en aquest saló acabaran passant l'estiu a d'altres punts del Mediterrani, els organitzadors asseguren que la trobada també aporta diners a Barcelona, una ciutat que cada any ingressa, segons diuen, 750 milions d'euros del sector dels iots de luxe

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut