El tret de sortida de la Fira de Tàrrega el donarà Voalà Project amb l'espectacle "Muaré".
El tret de sortida de la Fira de Tàrrega el donarà Voalà Project amb l'espectacle "Muaré".
Tàrrega

La Fira de Tàrrega celebrarà els 30 anys amb un ampli ventall d'espectacles de carrer

La Fira de Tàrrega arriba a la seva trentena edició amb un cartell que formen 80 companyies. Enguany el certamen se celebrarà del 9 al 12 de setembre en una edició que vol donar prioritat als espectacles de carrer i a les propostes que obren nous reptes creatius. Irlanda serà el país convidat i el tret de sortida el donarà Voalà Project amb l'espectacle "Muaré". Pel que fa a les propostes en sales convencionals hi haurà dansa, concerts teatralitzats, humor i una versió en clau musical de "La casa sota la sorra".

Actualitzat
Entre el 9 i el 12 de setembre la Fira de Tàrrega aplegarà una àmplia oferta teatral amb una vuitantena de companyies nacionals i internacionals. El tret de sortida el donarà la companyia argentina Voalà Project amb l'espectacle "Muaré", produït per la productora catalana Free Art i que protagonitzen dotze acròbates penjats d'una estructura mòbil gegant. En aquest sentit, el director artístic del festival, Jordi Corominas, ha destacat el format "arriscat i ambiciós" de la proposta, amb músics que tocaran en directe i projeccions.

Enguany més que mai es vol donar prioritat als espectacles de carrer i a les propostes que obren nous reptes creatius. Per això es presenta "Habitaculum" de la companyia Kamchatka, que es farà a la casa desocupada dels antics propietaris de l'antiga fàbrica de Cal Trepat i que és la continuació del muntatge amb el mateix nom que ja va tenir gran èxit en l'edició de la Fira de 2007. El certamen també aposta per "Broeders", d'un dels creadors més prometedors del teatre holandès, Jetse Batelaan. Un espectacle que pot provocar polèmica ja que parla sobre la condició humana i, a més, es fa en un espai inusual: la rotonda d'entrada al municipi.

Aquest any el país convidat és Irlanda, i per això s'hi programen tres espectacles de companyies de carrer: "Block Party", de Dance Theathre Ireland; "Hang on", dansa i circ de la companyia Fidget Feet, i "Up Above", un muntatge antològic amb el millor de Tumble Circus.

Els carrers de Tàrrega també seran escenari de diversos espectacles del circ català, amb el clown Leandre i les companyies A Tempo Circ, Daraomai i Circoxidao. L'escena catalana representa el 50% de la programació i destaca "En attendant l'inattendu",  de la mà de Claire Ducreux i Toni Mira i una versió en clau musical de "La casa sota la sorra".


Anar al contingut