Barcelona

La Fira de Barcelona preveu rebre un impacte de 2.200 milions d'euros sobre el seu entorn el 2007

El president del consell d'administració de Fira de Barcelona, Josep Lluís Bonet, ha anunciat que la seva institució preveu que l'any 2007 la Fira tindrà un impacte econòmic sobre el seu entorn de 2.200 milions d'euros, xifra que equival a un 2,4% del PIB català. En una conferència a ESADE amb el títol "La Fira, un projecte de país. Plataforma empresarial, internacional i ciutadana", Bonet ha informat que per cada euro facturat per la Fira es genera un impacte econòmic de 18,2 euros en el PIB català i que la Fira genera 41.000 llocs de treball.

Actualitzat

L'any 2007, la Fira preveu acollir seixanta esdeveniments firals, amb la novetat del BCN Rail, dedicat al sector ferroviari i amb vocació de convertir-se en el segon saló del sector a Europa, i l'estrena de Sonimag Mobile, dedicat a la telefonia i la imatge.

Bonet ha reiterat la voluntat de Fira de Barcelona de continuar creixent i ha explicat que la presència de grans esdeveniments reforça la posició de Barcelona com a millor plataforma del sud d'Europa per a grans trobades internacionals i consolida la Fira com a motor de l'economia catalana.

En aquest sentit, el president del consell d'administració ha destacat que quinze salons de la Fira figuren en els primers llocs en el seu sector a nivell europeu i que la Fira és el recinte firal més gran d'Espanya.

Més transports

Josep Lluís Bonet ha insistit en la necessitat que es completi la connexió per metro dels dos recintes de la Fira -Montjuïc i Gran Via- i la connexió de tots dos amb l'aeroport i l'AVE.

Pel 2009, Bonet ha explicat que s'hi construiran dos nous pavellons, un auditori i places d'aparcament, amb la finalitat que quan acabin les obres la institució disposi de 355.000 metres quadrats, que facin de Barcelona el segon recinte firal europeu, després del de Milà.

Anar al contingut