Aristòtil i altres filòsofs grecs (Pixabay)
Aristòtil i altres filòsofs grecs (Pixabay)
Madrid

La filosofia, més a prop de tornar a ser obligatòria a tot el batxillerat

El Congrés ho demana per unanimitat

Actualitzat

La filosofia i la història de la filosofia podrien tornar a ser obligatòries al batxillerat.

La Comissió d'Educació del Congrés ha aprovat per unanimitat una proposició no de llei per reorganitzar el currículum de batxillerat i que aquestes matèries siguin comunes i obligatòries, tant a 1r com a 2n.

Els text sosté, també, que el nou curriculum de 4t d'ESO incorpori de nou l'ètica com a matèria comuna i obligatòria.

Si la proposta tira endavant, seria tornar al model d'abans de la LOMCE, la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa, de l'exministre popular Juan Ignacio Wert, que va treure la filosofia de la llista de matèries obligatòries.

 

Arran de la LOMCE, la filosofia -on s'estudien conceptes, però no autors- és una assignatura troncal a 1r de batxillerat, però no ho és la història de la filosofia -on s'estudia el pensament de diversos autors- a 2n de batxillerat, que amb el pla Wert només havien de cursar el estudiants de l'itinerari humanístic. 

A Catalunya, tanmateix, es dona la circumstància que, a causa de la no aplicació plena de la llei Wert, tots els estudiants de 2n de batxillerat encara cursen història de la filosofia. L'assignatura, però, ha desaparegut, pràcticament, de la selectivitat. 

Tampoc no és troncal l'ètica a 4t d'ESO.

El text que s'ha votat en comissió al Congrés s'ha presentat a iniciativa d'Units-Podem, que també reclama que el currículum acadèmic per a tot el sistema educatiu no universitari sigui estable i alhora flexible en tots els continguts.

ARXIVAT A:
Educació
Anar al contingut