La Filmoteca de Catalunya, a la nova seu ubicada a la Plaça de Salvador Seguí.
La Filmoteca de Catalunya, a la nova seu ubicada a la plaça de Salvador Seguí
Barcelona

La Filmoteca de Catalunya homenatja el Raval durant l'estiu

Es projectaran un total de 23 pel·lícules durant tot l'estiu sobre el barri. A més d'això hi haurà una exposició amb material històric del barri. La mostra és gratuïta i estarà disponible fins a mitjans del mes de setembre.

RedaccióActualitzat
La Filmoteca de Catalunya rendirà homenatge al barri del Raval de Barcelona amb un cicle que projectarà 23 pel·lícules sobre el barri. A més dels films, aquest cicle homenatge tindrà una exposició amb cartells, documents escrits, fotografies i llibres inspirats en el barri. Amb aquest homenatge, es mostrarà la imatge del barri des de l'àmbit obrer del barri fins al multiculturalisme que l'ha enriquit en els últims anys, la repressió que va viure el barri durant i després de la Guerra Civil Espanyola, a més de la naturalesa tradicional i popular del barri.

Les projeccions començaran amb la festa major del barri, la qual tindrà lloc del 12 al 15 de juliol. Aquest cicle cinematogràfic durarà fins al 16 de setembre, i totes les projeccions i la visita a l'exposició seran gratuïtes.

La sessió inaugural es farà avui al vespre amb la projecció de la cinta "Ravaleja: el barri vist pels veïns", que és un seguit de documentals i filmacions gravades i protagonitzades pels mateixos veïns del Raval. El cicle serà inaugurat pel conseller de Cultura, Ferran Mascarell.

Durant els mesos de juliol, agost i setembre, a la mostra, es podran veure títols com "Mònica del Raval", de Francesc Betriu; "El triunfo", de Mireia Ros, i "Raval, Raval", d'Antoni Verdaguer, a més d'un gran nombre de pel·lícules rodades durant el franquisme com "Los atracadores" i "Hay un camino a la derecha", de Francesc Rovira Veleta, i "Barrios bajos", de Pedro Puche.

Anar al contingut