Futbol

La FIFA sanciona amb 10 partits el jugador croat Josip Simunic per la salutació nazi

La FIFA ha anunciat aquest dilluns la suspensió de 10 partits oficials del croat Josip Simunic per conducta discriminatòria, després que el defensa va fer una salutació nazi. Els fets van passar en el partit d'anada de l'eliminatòria de repesca per al Mundial del Brasil 2014 entre Croàcia i Islàndia, disputat a Zagreb.

Actualitzat

La FIFA ha anunciat aquest dilluns la suspensió de 10 partits oficials del croat Josip Simunic per conducta discriminatòria, després que el defensa va fer una salutació nazi. Els fets van passar en el partit d'anada de l'eliminatòria de repesca per al Mundial del Brasil 2014 entre Croàcia i Islàndia, disputat a Zagreb. A més, la comissió disciplinària de la FIFA li prohibeix l'accés als estadis en aquests deu partits i li imposa una multa econòmica de més de 24.500 euros.

La selecció croata es va classificar per al Mundial després de derrotar Islàndia. Un cop acabat el partit, Simunic va agafar el micro i es va dirigir als aficionats amb crits feixistes de "Za dom" ("Per la pàtria") i els seguidors el responien amb "Spremni" ("A punt!"). Aquests crits són un dels lemes dels ústaixes, els nazis croats de la Segona Guerra Mundial, que entre el 1941 i el 1945 van liderar l'Estat Independent Croat, un protectorat de l'Alemanya hitleriana, i on van ser assassinats milers de jueus, serbis, gitanos i dissidents polítics. Per aquest motiu la fiscalia de Zagreb ja el va sancionar amb 3.500 euros. Ara li arriba la sanció de la FIFA, que li impedirà jugar el Mundial amb la seva selecció.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut