Actualitat blaugrana

La FIFA obliga el Barça a cedir Leo Messi, que es perdrà la prèvia de la Champions

La FIFA ha dictaminat que el Barça ha de deixar marxar Messi als Jocs Olímpics. Però el culebró no s'ha acabat, perquè el club blaugrana ja té preparat el recurs davant el Tribunal d'Arbitratge de l'Esport. Avui al matí Messi es desplaçarà a Xangai per incorporar-se a la concentració de la selecció argentina, però estarà molt pendent de la resolució del TAS.

Actualitzat

El Barcelona haurà d'alliberar el davanter argentí Lionel Messi per jugar amb la seva selecció els Jocs de Pequín, segons ha decidit avui el jutge únic de la Comissió de l'Estatut del Jugador de la FIFA, el tunisià Slim Aloulou. El Comitè d'Urgència de la FIFA ha resolt que l'alliberament de jugadors menors de 23 anys per al torneig olímpic de futbol és obligatori. Joan Laporta, president del Barcelona, ja va anunciar que si la decisió de la FIFA no era favorable al club recorreria davant el Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS).

Laporta confirma que aniran al TAS

Hores després del pronunciament de la FIFA, el president del Barça, Joan Laporta, ha confirmat que el Barça apel·larà davant el Tribunal de l'Arbitratge de l'Esport (TAS) per intentar retenir el jugador. El club català apel·larà al fet que els Jocs Olímpics no formen part del calendari FIFA. En l'escrit que enviarà al TAS, el FC Barcelona també posarà en dubte els arguments de la FIFA, l'aplicació del dret consuetudinari i el respecte a l'esperit olímpic.

Messi, molt contundent

"Si la FIFA diu que em quedi, em quedo, i si diu que me'n vagi, m'incorporo a la selecció sense esperar el TAS, perquè si espero seria tard", ha dit el jugador abans d'anar-se'n a Florència, on el Barcelona disputa el seu tercer amistós de pretemporada. Messi ha reconegut que "de moment" vol estar amb la seva selecció i amb els seus companys, encara que ha especificat que si ha de tornar a la disciplina del Barcelona "ho faré".

El jugador ha deixat clar que "des del principi, jo he dit que volia jugar amb la meva selecció i en cap moment hi ha hagut problemes fins ara". Messi, que ha parlat abans de conèixer la decisió de la FIFA, ha donat per fet que acudiria a la cita olímpica si així ho dictaminava el màxim organisme internacional "sense esperar la resolució del TAS, perquè seria tard perquè m'esperessin els meus companys i el cos tècnic de la selecció".

Comprensiu amb la posició del seu club ("ho entenc i crec que tenen raó, però també penso que han d'entendre que el meu somni és participar amb la meva selecció en uns Jocs Olímpics"), Messi ha donat per descartada la possibilitat de sumar-se al combinat olímpic a partir dels quarts de final. Messi també ha assegurat que no el preocupa la pressió generada a l'Argentina perquè s'incorpori a la selecció olímpica "perquè sempre he dit que volia estar amb la selecció. Jo, des del principi, vaig dir que volia anar als Jocs", ha ratificat.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut