Fórmula 1

La FIA fa públics els correus electrònics que s'enviaven Alonso i De la Rosa en l'afer de l'espionatge

La Federació Internacional d'Automobilisme ha fet públics els correus electrònics que s'enviaven Fernando Alonso i el català Pedro Martínez de la Rosa i que inculpen directament McLaren en l'afer d'espionatge a Ferrari. Els correus electrònics incloïen informació específica sobre els monoplaces de l'escuderia italiana com ara el sistema de frens, els gas utilitzat per inflar els pneumàtics o l'ordre de parada a les curses. Segons la FIA, els correus demostren que els dos pilots van rebre informació confidencial de Ferrari via Coughlan.

Actualitzat

Aquestes proves demostren que McLaren tenia molta informació del cotxe de Ferrari, que la va utilitzar i que era coneguda per molts dels empleats de McLaren. Entre les proves fetes públiques hi ha correus electrònics de Fernando Alonso i Pedro Martinez de la Rosa que demostren que el català rebia informació secreta del Ferrari, que la compartia amb Alonso i que la van utilitzar en el simulador de McLaren per millorar el monoplaça. Segons la FIA, la informació de Ferrari arribava via Mike Coughlan, excap de disseny de McLaren, i al qual passaria la informació Nigel Stepney, excap de mecànics de Ferrari.

Al correus s'especifiquen aspectes com el pes del Ferrari 2007, els sistemes de frens, el gas utilitzat per inflar les rodes o l'ordre de parada dels cotxes de Ferrari en cursa.

Segons la FIA, Mike Coughlan, acomiadat ja per Mclaren, tenia més informació de la que en un principi es va dir i, a més, la va anar rebent de manera sistemàtica durant diversos mesos. Aquesta informació, que es va anar passant dins l'equip McLaren, va arribar també a Pedro Martínez de la Rosa, que hauria rebut correus amb aquesta informació confidencial i sabent que la font era il·legítima.


NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut