Fórmula 1

La FIA adverteix el Circuit de Catalunya pels crits racistes contra Hamilton

La Federació Internacional d'Automobilisme ha advertit el Circuit de Catalunya pel comportament racista d'alguns aficionats durant els entrenaments de F-1 que s'hi han fet aquest cap de setmana. La FIA ha considerat l'actitud de part del públic cap a Hamilton una hostilitat mal entesa i poc esportiva. Els diaris sensacionalistes anglesos fan portada del que consideren una campanya xenòfoba contra Lewis Hamilton. La reacció a Montmeló ha estat immediata i es prendran mesures.

Actualitzat

Els insults que un grup d'aficionats van dirigir contra Lewis Hamilton durant els entrenaments del cap de setmana han provocat que els mitjans afins al pilot anglès demanin que es deixi de fer el Gran Premi de Fórmula 1 al Circuit de Catalunya. Entre la premsa, "The Sun" parlava d'insults racistes al pilot de McLaren, i fins i tot deia que la FIA ha amenaçat el Circuit de retirar-li el Gran Premi. De moment, la Federació Internacional n'ha demanat un informe, i també un pla de mesures perquè no es repeteixin incidents com aquests.

El Circuit de Catalunya pren mesures

El director del Circuit de Catalunya, Ramon Praderas, no ha parat d'atendre trucada rere trucada durant tot el dia, i és que ha dedicat exclusivament tota la jornada a donar explicacions. Les ha hagut de donar durant el cap de setmana, però és que aquest dilluns el diari anglès "The Sun" i un mitjà de credibilitat com la BBC han parlat de racisme i han insistit que les autoritats espanyoles són complices del racisme a l'esport.

Ramon Praderas ha assegurat que des del Circuit de Catalunya ja s'està treballant perquè no es repeteixin els comportaments racistes. "Sí que es pot repetir que un aficionat cridi una determinada bogeria, però al circuit hi haurà un equip destinat a expulsar-lo", ha assegurat el director del circuit català.

Han arribat els "hooligans" a la Fórmula 1? En molts casos aquesta no era una pregunta, sinó una afirmació de molts dels especialistes en automobilisme que segueixen el Mundial i que escriuen en mitjans internacionals. Europa parlava del comportament antiesportiu que es va poder veure durant els dos primers dies d'entrenaments al Circuit de Catalunya i que tan mal ha fet als responsables del traçat de Montmeló.

I és que, de moment, la Federació Internacional de l'Automòbil ha alertat el circuit sobre els crits i les pancartes racistes dirigides a Lewis Hamilton, però amença de sancionar-lo si es repeteixen els insults. Durant divendres i dissabte, molts aficionats van assetjar el pilot anglès just davant del box de McLaren i van penjar a les baranes de la recta del circuit un bon grapat de cartells on s'insultava Hamilton i Ron Dennis. Les pancartes van ser retirades, els aficionats, traslladats a altres zones, i alguns fanàtics fins i tot van ser expulsats de les instal·lacions. 

D'aquesta manera, seguidors incondicionals d'Alonso van atacar Lewis Hamilton per tots els esdeveniments succeïts l'any passat. Si bé és cert que l'asturià no ha volgut entrar en els polèmics episodis de l'última temporada, Hamilton ha estat atacant Alonso i sembla que els aficionats no ho obliden.

Sigui com sigui, la FIA no està disposada a tolerar comportaments racistes dins la Fórmula 1 i ha advertit el circuit que qualsevol atac d'aquesta mena serà sancionat durament.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut