Mataró

La Festa del Cel s'estrena a Mataró deslluïda per la pluja

La pluja ha obligat a interrompre una bona estona la Festa al Cel, que es fa per primera vegada a Mataró

RedaccióActualitzat

Milers de persones a Mataró han presenciat, sovint sota els paraigües, les acrobàcies dels aviadors més arriscats o dels més experts. L'exhibició aèria és la part central de la Festa al Cel, que per primera vegada se segueix des de les platges de la capital del Maresme.

La pluja ha deslluït en part aquesta inauguració i ha obligat a interrompre una estona les acrobàcies al cel. Els responsables de la festa, d'acord amb Protecció Civil, han decidit suspendre més de la meitat de les exhibicions.

Hi han participat 38 aeronaus civils i 13 de militars. Fins i tot un Airbus 320, a més d'helicòpters de diferents cossos de seguretat com els Mossos o els Bombers.

L'exhibició, que ha començat a les 11 del matí, ha obligat a interrompre el trànsit a l'N-II i també als carrers pròxims al port de Mataró. Els vehicles s'han desviat a grans zones d'aparcament gratuïtes al voltant de la ciutat.

Per facilitar l'arribada massiva de gent, Renfe ha duplicat l'oferta de trens.

Mataró agafa així el relleu de Barcelona, que va celebrar la Festa al Cel durant 21 anys i que ho ha deixat de fer per problemes amb l'espai aeri de l'aeroport del Prat.

L'alcalde de la ciutat, Joan Mora, ja ha confirmat que l'any que ve es tornarà a fer a la capital del Maresme. Mora vol que la Festa al Cel es converteixi en el gran festival aeri del sud d'Europa.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut