Barcelona

La Federació de Municipis de Catalunya respecta el Vendrell i Calafell però advoca per no legalitzar la venda dels manters

El president de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), Manuel Bustos, respecta el pacte dels alcaldes del Vendrell i de Calafell amb els venedors ambulants. Tot i això, ha reconegut que aquesta situació de la venda ambulant il·legal no es pot legalitzar. Bustos ho ha dit en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio". El president de l'entitat municipalista ha explicat que els ajuntaments es veuen limitats a l'hora de combatre la venda ambulant il·legal i ha demanat a les diverses administracions competents que s'hi impliquin més. Bustos ha reiterat així la demanda que ja feien els alcaldes d'aquests dos consistoris del Baix Penedès.

Actualitzat
El president de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), Manuel Bustos, ha mostrat el seu respecte pels municipis del Vendrell i Calafell, que han delimitat zones per a la venda dels "top manta". Manuel Bustos ha subratllat, però, que aquesta activitat no es pot legalitzar, i per això demana també la implicació de totes les administracions de Catalunya i Espanya. Ho ha dit en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio".

Més implicació de les administracions competents

Bustos ha lamentat que els ajuntaments es veuen limitats a l'hora de combatre fenòmens com la venda ambulant il·legal i ha demanat una taula de coordinació entre les diverses administracions per lluitar contra el "top manta" des de l'arrel.

Segons Bustos, s'haurien d'abordar qüestions com la immigració i les màfies de comerç il·legal. Pel president de la FMC, la venda dels manters no s'hauria de legalitzar, sinó que s'hauria de combatre millor des de les administracions amb les competències i els recursos adequats.

Les peticions del president de la FMC coincideixen amb les que fa uns dies feien els alcaldes d'aquests dos consistoris del Baix Penedès, que reclamaven a la Generalitat més controls per evitar la venda de productes il·legals i al govern espanyol, més implicació en la lluita contra la immigració irregular.

Suport de Saura i malestar dels botiguers

La iniciativa de pactar amb els manters ha provocat força polèmica i pronunciaments a favor i en contra. Mentre el conseller d'Interior, Joan Saura, va dir que el seu departament no s'hi oposaria, els comerciants del Baix Penedès i de Catalunya han mostrat el seu malestar. Precisament aquest dilluns les associacions que agrupen la majoria de comerciants del Vendrell i Calafell van presentar una queixa formal en aquests dos consistoris per demanar-los que fessin marxa enrere. Els botiguers hi veuen competència deslleial i no descarten emprendre accions legals.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut