Roses

La Federació de Confraries de Pescadors minimitza el rebombori per la inspecció feta per un vaixell de l'Armada a un pesquer

El president de la Confraria de Pescadors de Roses i de Girona, Antoni Abad, ha tret ferro a la polèmica generada arran d'una inspecció de la secretaria general del mar a una embarcació pesquera que sortia del port de Roses navegant sense hissar la bandera espanyola.

RedaccióActualitzat
El president de la Federació Catalana de Confraries de Pescadors de Girona i patró major de Roses, Antoni Abad, ha volgut treure ferro a la polèmica sorgida per una inspecció a un pesquer de Roses divendres a la matinada, quan van demanar que hissessin la bandera espanyola. Els inspectors de la Secretaria General de Pesca anaven en un vaixell de l'armada espanyola.

Abad ha assegurat que es tracta d'una "inspecció rutinària i normal" que fa la Secretaria General de Pesca i assegura que s'ha fet un rembombori sense justificació perquè aquest mateix fet ha passat moltes vegades. De fet, la setmana passada se'n va fer una altra a Cambrils.

El màxim representant de la Federació a Girona ha ressaltat que el patró del vaixell "Medan", que va ser inspeccionat, ja va hissar la bandera quan van veure el buc de l'Armada.

La Confraria de Pescadors minimitza la polèmica per la inspecció d'un pesquer de Roses quan van demanar que hissessin la bandera espanyola.

"Que hissin la bandera del nostre país, no del seu"

En declaracions a TV3, l'alcalde de Roses, Carles Pàramo, ha explicat que l'"anècdota" sorgiria d'una conversa per ràdio entre algú del vaixell que portava els inspectors i que hauria dit "que hissin la insígnia nacional, la nostra". Algú altre hauria demanat que ho repetissin perquè no l'havien sentit bé i, segons aquesta versió, des del buc haurien dit que "hissin la bandera del nostre país, no del seu".

L'alcalde Carles Pàramo, però, ha declarat que no pot assegurar que aquesta conversa hagi existit perquè no queden gravades.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut