Barcelona

La Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona demana que els generadors elèctrics s'apaguin unes hores a la nit

Després de dues setmanes, els veïns continuen malvivint amb el soroll que provoquen els 150 generadors elèctrics repartits per la ciutat de Barcelona des de l'apagada que va deixar 350.000 abonats sense llum. Tips de no poder dormir, la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona demana que s'apaguin unes hores a la nit com a "mesura preventiva".

Actualitzat
La presidenta de la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), Eva Fernández, ha apostat per establir "franges horàries nocturnes" per apagar els generadors com una "solució preventiva" als problemes de soroll que causen aquests aparells, que han despertat les queixes de molts veïns. "Seria bastant sensat prendre aquesta mesura", ha considerat.

Fernández ha reconegut que hi haurà casos concrets en què seria "difícil" la desconnexió d'alguns d'aquests 150 grups electrògens que estan repartits per tot Barcelona, però ha demanat un "esforç col·lectiu" per poder emprendre aquest tipus d'iniciatives.

La presidenta de la FAVB ha assenyalat que els grups electrògens generen un soroll que pot crear "afectacions fins i tot pel que fa a la salut" d'aquells que viuen al costat d'un d'aquests generadors. A més, ha subratllat que el soroll que emeten està "per sobre" dels decibels permesos per les ordenances cíviques.

D'altra banda, ha reclamat que s'obri un debat sobre la necessitat de trobar "solucions alternatives a un consum elèctric desmesurat". "Estem acostumats a grans neveres i grans frigorífics i en plena ciutat té poc sentit acumular aliments", ha exemplificat.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut