Imatge d'arxiu d'una jornada electoral
Barcelona

La Federació d'AMPAs de Catalunya demana que el 21D no sigui laborable

La FAPAC assegura que unes eleccions en dijous dificultaran l'organització familiar i el dret a vot

RedaccióActualitzat

Després que s'hagi decidit que els centres escolars no facin classe el proper 21 de desembre, jornada electoral, algunes veus demanen que aquest dia no sigui laborable per a tothom

La FAPAC, la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya, reclama que sigui un dia festiu per als treballadors per facilitar l'organització familiar i el dret a vot. Consideren que el fet que les eleccions se celebrin en dijous pot complicar la logística de les famílies.

Notícia relacionada: Repassem què diu la llei sobre el permís laboral per anar votar

Belen Tascón, presidenta de l'entitat, denuncia que s'hagi trencat el "consens social" de fer els comicis en diumenge o festiu. També lamenta que ''no s'hagi prioritzat el dret a l'educació'', ja que s'afegeix un nou dia no lectiu al calendari, coincidint, a més, amb el final de trimestre. 

Les del dijous 21 seran les primeres eleccions a Catalunya en dia laborable en 37 anys. L'última vegada va ser just després de la restauració de la democràcia a Espanya, quan es van celebrar les primeres eleccions democràtiques després de la dictadura franquista.

Per contra, el govern espanyol ha decidit a mantenir el dia 22 com a dia lectiu, tal com estableix el calendari escolar.

ARXIVAT A:
Educació Eleccions 21DProcés català
Anar al contingut