Washington

La FED rebaixa un punt les previsions de creixement dels Estats Units

El ritme de creixement dels Estats Units és "lent" i "frustrant". El president de la Reserva Federal (FED), Ben Bernanke, ha reconegut que la recuperació econòmica nord-americana es farà esperar. La institució ha situat el creixement previst per aquest any a l'1,6% i l'1,7%, un punt per sota de les previsions que s'havien fet al juny. L'atur, una de les lloses del govern de Barack Obama, es mantindrà al voltant del 9% i podria disminuir tímidament fins al 8,5% el 2012.

RedaccióActualitzat
Tot i el poc optimisme que reflecteixen les xifres, el president de la Reserva Federal, Ben Bernanke, ha defensat les mesures expansives adoptades pel banc central i ha remarcat que sense aquestes mesures "la situació seria pitjor". "La política monetària pot ser una mica menys poderosa que en el passat, però està afectant el creixement econòmic". Pel que fa a la lenta recuperació de l'ocupació, Bernanke ha reconegut que "és el tema en què estem fallant".

La inflació es mantindrà entre el 2,7% i el 2,9% fins a finals d'any. En aquest sentit, el president de la FED ha rebutjat les crítiques d'alguns economistes que acusen el banc central dels Estats Units de crear pressions inflacionistes amb les seves polítiques expansives.

Bernanke també s'ha referit a la crisi del deute sobirà a Europa i els seus efectes en l'economia nord-americana. "El que passa allà ens afecta, per descomptat, però esperem que els líders europeus prenguin les decisions adequades per frenar la inestabilitat financera internacional".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut