Barcelona

La feblesa del dòlar anima els catalans a viatjar als Estats Units per Setmana Santa

S'acosta Setmana Santa i, per tant, temps de vacances per a molts catalans. Les opcions i les preferències són molt diverses. Una d'aquestes passa per viatjar a països on es paga amb dòlars, aprofitant la fortalesa de l'euro davant la moneda nord-americana. Altres de les destinacions predilectes passen per les principals capitals europees, així com pel turisme interior, principalment a destinacions de neu. Així, segons previsions de l'Associació Catalana d'Agències de Viatge (ACAV), es preveu que l'ocupació al Pirineu fregui el 100%.

Actualitzat

Tant dèbil és el moment que viu el bitllet verd nord-americà davant l'euro que n'hi ha molts que esgoten fins a l'últim moment per fer el canvi de moneda abans de viatjar i treure'n així el màxim de benefici possible. De fet, n'hi ha que fins i tot aprofita el moment actual del dòlar per preparar ja les vacances d'estiu i canvia preveient que la moneda nord-americana es recuperi d'aquí a les pròximes vacances. Serà l'única manera que els surti a compte canviar ara. Si continua baixant, però, l'estratègia els pot sortir cara.

A banda de viatjar als Estats Units o a altres països on facin servir el bitllet verd, però, la Setmana Santa passa per ser una època predilecta per als amants de la neu. Així, i tenint en compte que les previsions apunten que els gruixos de neu en les estacions es mantinguin fins a les vacances, es preveu una ocupació d'entre el 90% i el 100% al Pirineu aragonès, català i andorrà.

Fora de les destinacions de neu, els catalans tenen Europa com a una de les principals. Així, Londres, París, Roma, Praga, Amsterdam i Berlín són sis de les destinacions clàssiques. Enguany, però, també ha augmentat la demanda de països com Finlàndia i Croàcia. En conjunt, les destinacions internacionals suposen el 67% de les reserves, mentre que la resta correspon a viatges per Espanya, especialment a Catalunya, Castelló, València o les Canàries.

A diferència d'altres anys, però, els viatgers catalans han contractat més viatges de cinc o menys dies, a causa, segons algunes de les agències de viatges enquestades, a la proximitat de la Setmana Santa amb el pont de l'1 de maig. El fet que les festes siguin tan d'hora enguany ha provocat, de retruc, que hagin baixat les reserves a les destinacions de costa.

Anar al contingut