Eva Fernández, Jaume Asens i Jordi Bonet, a la seu de la FAVB. (Foto: ACN)
Eva Fernández, Jaume Asens i Jordi Bonet, a la seu de la FAVB. (Foto: ACN)
Barcelona

La FAVB exigeix que s'aparti dels càrrecs els presumptes implicats en la xarxa de Ciutat Vella

La Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona exigeix que s'apartin de les seves funcions tots els càrrecs implicats en l'escàndol de corrupció de Ciutat Vella i que apareixen en el sumari del cas. "Exigim un compromís clar contra la corrupció", ha assegurat Jordi Bonet, president de l'Associació de Veïns del Casc Antic i de la Xarxa Ciutat Vella, en una roda de premsa que ha ofert l'entitat i en què ha criticat l'Ajuntament, que acusa d'haver aplicat "mesures massa tèbies" contra els presumptes implicats en el cas.

Actualitzat
La Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) ha qualificat d'"urgent" que l'Ajuntament i els grups polítics desituteixin tots aquells que apareixen al sumari del cas de presumpta corrupció que s'ha destapat a Ciutat Vella, independentment de si estan imputats per la justícia o no.

L'entitat denuncia que no s'està fent una autèntica "depuració de responsabilitats penals i polítiques" i ha reclamat, en boca de la seva presidenta, Eva Fernández, una "investigació independent" i una nova comissió que, a més dels partits, tingui representats els veïns de Barcelona.

Per la seva part, l'advocat de la FAVB, Jaume Asens, ha valorat molt negativament que el jutge del "cas Millet" els vulgui "obligar" a fusionar la seva acusació particular amb la de la Diputació de Barcelona i que ja ha recorregut la decisió, que el jutge de moment no ha admès a tràmit. Asens ha dit que si no se'ls deixa participar en solitari, recorreran a l'Audiència Provincial de Barcelona, i, si cal, al Tribunal Constitucional.
Anar al contingut