Barcelona

La farmacèutica Almirall surt a borsa a 14 euros el títol

La farmacèutica Almirall, que comercialitza medicaments tan coneguts com l'Almaz, ha iniciat aquest dimecres la seva cotització a les borses de valors espanyoles de Madrid, Barcelona, Bilbao i València, així com la inclusió en el Sistema d'Interconnexió Borsari Espanyol (Mercat Continu), a un preu de 14 euros el títol, segons ha informat la companyia en un comunicat. La Borsa de Barcelona ha estat l'escenari escollit per la farmacèutica per celebrar aquest esdeveniment i el tradicional toc de campana en el parquet per part del seu president conseller delegat, Jorge Gallardo.

Actualitzat
Almirall ha sortit amb un preu per l'oferta de 14 euros per acció, cosa que situaria la valoració de la companyia en aproximadament 2.300 milions d'euros. Almirall tindrà un "free float" -paquet que cotitzarà lliurement en borsa- aproximat del 27%, percentatge que es podrà veure augmentat fins al 30% en el cas que les entitats asseguradores exercitin l'opció de compra, també denominada "greenshoe", que els ha estat concedida pels accionistes oferents.

La sortida a borsa de la farmacèutica espanyola s'ha dut a terme a través d'una oferta estructurada en tres trams: el tram per a inversors qualificats, amb un total de 33.974.716 accions, que suposa un 75% de l'oferta; el tram minorista espanyol, amb 11.177.682 accions, que suposa un 24,68% de l'oferta, i el tram per a treballadors, amb 147.223 accions, que suposa un 0,32% de l'oferta.

Jorge Gallardo considera que "la demanda suscitada per a l'adquisició d'accions d'Almirall ha posat de manifest l'interès del mercat per la companyia".

Rothschild i ABN AMRO Rothschild són les entitats financeres elegides per assessorar Almirall en el procés d'admissió de les seves accions a cotització i en l'oferta de les esmentades accions en els mercats de valors.
Anar al contingut