Taula d'un menjador escolar
Menjador escolar
Barcelona

La Fapac reclama al govern que dobli la partida destinada a beques menjador

La federació assegura que l'increment anunciat de 12 milions no és suficient

RedaccióActualitzat

La Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes de Catalunya (Fapac) reclama al govern doblar la partida destinada a beques menjador en els pressupostos del 2017. L'entitat assegura que només 1 de cada 4 alumnes en risc d'exclusió social tenen beca del 100% i que l'increment anunciat de 12 milions no és suficient.

Montse Conejo, presidenta de la Fapac, denuncia que els ajuts arriben amb retard per culpa dels consells comarcals, i hi ha moltes "ampes" que els ha d'avançar i també crítica que Ensenyament no tingui un control més estricte en el traspàs de les beques menjador des dels consells comarcals a les associacions de pares:

"Encara que el Departament insisteix que sí que ho porten al dia, a l'hora de la veritat, hi ha una sèrie d'AMPAS que ho estan sufragant amb els seus ingressos perquè no arriben les beques menjador; ho estan pagant ells."

La Fapac reclama que el Departament d'Ensenyament dobli, dels 60 milions d'euros d'aquest curs als 120 milions d'euros, la partida destinada a les beques menjador. L'entitat assegura que és l'única manera d'arribar als 378.000 infants menors de 16 anys en risc de pobresa o exclusió social que hi ha a Catalunya. Precisament en aquest sentit, lamenta que, dels 98.000 ajuts previstos per a aquest curs, només 19.000 són del 100% de l'àpat. Per això també reclamen una revisió dels llindars.



♦Augmenten les beques de menjador escolar i s'estima que arribaran als 100 mil estudiants

Anar al contingut