La Junta de la FaPaC.
Les AMPAs desmenteixen que s'hagi fet una revisió dels casos que no han rebut l'ajuda per al menjador escolar.
Barcelona

La FaPaC demana la dimissió de la consellera Rigau per no resoldre la polèmica de les beques menjador

La Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (FaPaC) han demanat la dimissió de la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau. Les AMPAs consideren que la conselleria no ha solucionat "el desgavell i els retards injustificats" en l'atorgament de les beques menjador.

ACNActualitzat

La Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (FaPaC) han demanat la dimissió de la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau. Les AMPAs consideren que la conselleria no ha solucionat "el desgavell i els retards injustificats" en l'atorgament de les beques menjador.

La FaPaC ha dit que Rigau ha perdut la seva confiança "per la seva rigidesa, la incompetència, les mentides, la manca de diàleg i de comunicació, i el menyspreu cap a les famílies i les AMPAs".

La FaPaC s'ha mostrat molesta amb la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, per haver assegurat en el ple del Parlament, que havia sol·licitat una llista dels noms i cognoms dels nens que s'havien quedat sense beca menjador malgrat que complien amb els requisits. Segons les AMPAs, "aquesta afirmació és falsa" i no han rebut cap escrit del departament en aquest sentit. La FaPaC ha explicat que la conselleria només ha iniciat "un tímid procés de revisions de beques denegades", que només hauria finalitzat al Baix Llobregat i amb un percentatge baix de concessions de les sol·licituds revisades, unes 700 de més de 3.500.

Després que Rigau tornés a assegurar que s'ha fet aquesta petició a l'associació en una entrevista, la Junta de FaPaC ha decidit aquest dissabte demanar públicament la dimissió de la consellera. "Si diu una mentida i la repeteix ja no té cap mena de credibilitat ni confiança, i en aquest tema tan sensible encara menys", han assegurat en un comunicat. "No creiem que sigui la persona adequada per encapçalar un front d'oposició a l'execució de la LOMCE, no és la millor per liderar l'oposició a aquesta llei que haurem d'iniciar", han afegit. La FaPaC ha titllat la consellera Rigau "de persona mentidera, egocèntrica i gens dialogant".

Altres arguments per demanar la petició de dimissió de Rigau són per a les AMPAs, "la continua reducció i devaluació del pressupost d'Ensenyament dins dels pressupostos de la Generalitat". La FaPaC recorda a Rigau que les retallades són del tot il·legals emparant-se en la LEC que preveu una inversió equivalent al 6% del PIB per a l'educació.

L'associació ha dit que la relació de la consellera amb les famílies "sempre ha estat dolenta" i li ha recriminat "la marxa enrere en les TIC, l'eliminació de la sisena hora, la jornada intensiva generalitzada la Secundària, la dimissió de les seves responsabilitats en l'escola bressol 0-3, la deixadesa en el projecte de l'escola inclusiva, la supressió de tota ajuda a les AMPAs i a les famílies, i l'increment de taxes de tota mena", entre d'altres.

La FaPaC també s'ha mostrat indignada per les dades de l'últim informe PISA on consideren que "qui suspèn més clarament, és la consellera i la seva forma de buscar excuses més que respostes als reptes que té el sistema educatiu català".

 

Anar al contingut