Una imatge de la família reial
Una imatge de la família reial

La família reial s'apuja el sou un 1,5%

Actualitzat

Els membres de la família reial cobraran aquest any un total de 679.818 euros, un 1,6% més que el 2017, segons el pressupost per al 2018 publicat al web de la Casa del Rei.

La mateixa casa explica que l'increment és el resultat d'aplicar una pujada de l'1,5% anual, igual que als funcionaris, més un 0,25 de juliol a desembre, equivalent a la que es preveu per als alts càrrecs del govern espanyol.

D'aquesta manera, el 2018, Felip VI cobrarà un sou brut de 242.769 euros; la reina Letícia, 135.530; Joan Carles I, 194.232 euros, i la reina Sofia, 109.260 euros.

Segons la Constitució, correspon al cap d'Estat distribuir lliurement la partida inclosa en els Pressupostos Generals de l'Estat per a la Casa del Rei, que en aquesta ocasió pugen a 7,89 milions d'euros.

Els sous de la família reial suposen un 8,62% dels pressupostos de la casa. El gruix del pressupost correspon a les despeses de personal, seguit de les despeses corrents en béns i serveis.

En la presentació dels comptes, La Zarzuela destaca que "manté la seva política d'estalvi i ajustos".
 

El Fortuna, a preu de saldo
 


L'antiga embarcació Fortuna del rei Joan Carles que va costar més de vint milions d'euros, ara, es ven a preu de saldo.

L'última de les quatre embarcacions que ha tingut el monarca, la que li van regalar 25 empresaris de Mallorca i el govern balear, reposa a Dénia a l'espera de comprador.  

Ja no es diu Fortuna, sinó Foners. Baleària, que l'ha tingut en propietat els últims quatre anys, l'ha rebaixat a 6 milions i mig, tot i que munta tres turbines Rolls Royce.

ARXIVAT A:
Felip VI
Anar al contingut