La família El-Ouabi, a casa seva, a Cornellà de Llobregat
La família El-Ouabi, a casa seva, a Cornellà de Llobregat

"Som els primers perjudicats": una família musulmana que el 17A era a la Rambla

La major part de víctimes del terrorisme jihadista a nivell mundial són musulmanes

Anna TeixidorActualitzat
L'atemptat de la Rambla no va fer distincions entre nacionalitats i religions.

Aquella tarda de dijous, vuit membres de la família El-Ouabi estaven passejant per la Rambla. Uns parents de França els havien vingut a veure. Un nen de 6 anys, de nacionalitat francesa, va patir ferides molt greus, i el seu pare va quedar ferit de la cama.

Youssef el-Ouabi ho recorda perfectament.

"Érem a la zona de la Boqueria, on hi ha el quiosc. La furgoneta el va agafar. La gent cridava: "què passa? què passa?" Ens havíem de salvar fos com fos. L'Arquia volia salvar l'Aboubaqar agafant-lo de la mà. Però el va envestir la furgoneta i el va portar dalt del capó gairebé 70 metres. Per mala sort, li van passar les rodes per les costelles."

 

La seva dona, la Raquia, va perdre la consciència i es va fer una fractura a la mà esquerra de la qual encara s'està recuperant. Va estar un mes i mig ingressada. Però sembla com si la memòria hagués esborrat aquell moment.

"Vam baixar del metro junts. Vam seure una estona als bancs de la Rambla i donàvem menjar, que havíem comprat, als coloms. Després vam enfilar cap a baix i, de sobte, vam sentir uns crits molt forts. Ja no recordo res més."

 

 

La seva filla, la Fàtima, sí que se'n recorda:

"L'endemà no podia dormir. Em despertava i m'espantava. Mentre dormia somiava que tornava a passar. Ara només em passa un parell de cops i ja dormo més tranquil·la."

La família prové de l'Atles marroquí i són berbers. Comparteixen l'origen amb la major part dels autors materials dels atemptats. Però, com explica el pare, no comparteixen ni de lluny la interpretació de l'Alcorà.

"Jo soc musulmà, amazic, practicant, i conec l'islam de l'a a la zeta. No hi ha cap paraula ni cap text a l'Alcorà que et digui que pots fer mal a cap persona de cap religió. L'islam és pau."

 

I, quan parla de l'autor de l'atemptat, Younes Abouyaaqoub, diu que sent vergonya.

"És com si el teu fill hagués fet mal a qualsevol persona. Nosaltres som els primers perjudicats. Sentim més pena que ningú."

Com a musulmans, la família El-Ouabi assegura que el terrorisme no té religió ni país. El seu relat evidencia, però, una dada que a vegades es passa per alt. Malgrat els atemptats que hi ha hagut a Europa els últims anys, la major part de víctimes del terrorisme jihadista arreu del món són de fe musulmana.

 

 

ARXIVAT A:
Atemptats Barcelona Cambrils
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut