Dubai

La família d'un dels saudites trobats morts a Guantánamo denuncia que les despulles repatriades no tenen els òrgans vitals

La polèmica al voltant de la presó de Guantánamo no cessa. Ara, la família d'un dels saudites trobats morts al centre de detenció el 10 de juny ha denunciat que les despulles repatriades no tenen els òrgans vitals. El cosí de la víctima assegura que les autoritats nord-americanes li van extreure el cervell, el cor, els ronyons i el fetge per amagar la causa real de la seva mort. Les famílies dels dos saudites i del iemenita morts a Guantánamo rebutgen les autòpsies practicades pels forenses nord-americans, que certifiquen el suïcidi dels presoners, i demanen que un organisme independent i neutral els faci una altra anàlisi postmortem.

Actualitzat

Els familiars de Manie Bin Shaman al-Utaibi han denunciat que les despulles repatriades del saudita no tenen el cervell, el cor, els ronyons ni el fetge. Segons el seu cosí, les autoritats nord-americanes han extret els òrgans vitals per amagar la causa real de la mort. De moment, la família s'ha negat a rebre el cadàver del seu cosí fins que se'ls informi sobre la vertadera causa de la seva mort.

Les autoritats nord-americanes van tornar dissabte passat a Riad els cossos dels dos saudites i el del iemenita. Tanmateix, les famílies de les tres víctimes rebutgen les autòpsies practicades pels forenses nord-americans, que certifiquen el suïcidi dels presoners, i demanen que un organisme independent i neutral els faci una altra anàlisi postmortem.

El pare de l'altra víctima saudita també s'ha negat a rebre el cos sense vida del seu fill fins que es donin a conèixer els resultats de l'autòpsia que fan les autoritats saudites. Abans, ja havia afirmat que el cadàver tenia contusions al cos, per la qual cosa està convençut que el pres va ser estrangulat i no es va suïcidar.

Finalment, l'advocat del iemenita mort ha presentat una denúncia en un tribunal civil dels EUA per l'empresonament i la seva posterior mort.

Els cossos dels dos saudites i el iemenita es van trobar a les cel·les de Guantánamo el 10 de juny. Segons les autoritats nord-americanes, els presos es van suïcidar amb llençols i roba. Les autòpsies practicades pels forenses nord-americans certificaven l'endemà el suïcidi dels presoners. Es tracta de les primeres morts a Guantánamo des que el camp de detenció es va obrir el 2002 en el marc de la guerra antiterrorista de Washington.

Anar al contingut