Pere Puig, assegut al banc dels acusats a l'Audiència de Girona. (Foto: ACN)
Pere Puig, assegut al banc dels acusats a l'Audiència de Girona. (Foto: ACN)
Girona

La família dels constructors morts per l'assassí múltiple d'Olot no s'explica per què ho va fer

La família dels constructors assassinats a trets a la Garrotxa a mans de Pere Puig ha declarat en la segona sessió del judici que se celebra a Girona. Meritxell, filla i germana de les dues víctimes, ha assegurat que tots dos tenien molt bona relació amb l'acusat i que encara no s'explica per què ho va fer. En el mateix sentit s'ha manifestat la seva mare, Joaquima Ruiz, que ha afegit que solien compartir àpats i que el tenien molt ben considerat, com el seu millor empleat.

RedaccióActualitzat
Les dues víctimes, Joan Tubert i el seu fill Àngel, eren els responsables de l'empresa on havia treballat Puig durant tretze anys. La vídua també ha explicat que l'empresa passava per problemes econòmics i que s'havien plantejat tancar-la si no "entrava més feina".

La segona sessió del judici continua amb la declaració dels testimonis presents al bar on va tenir lloc el primer tiroteig. En la primera, Pere Puig es va negar a contestar aquest dilluns a les preguntes de la fiscalia i les acusacions. Puig, a qui s'acusa de l'assassinat, a banda de Joan Tubert i el seu fill, de dos treballadors de la CAM, es va remetre a la declaració que va fer després de ser detingut, el 15 de desembre passat.

Va ser el mateix dia dels fets, que va matar a trets i amb un rifle els dos constructors en un bar de la Canya i dos treballadors de la Caixa d'Estalvis del Mediterrani, a Olot. El judici, que es fa amb jurat popular, ha de determinar sobre la culpabilitat de l'assassí confés.

La defensa manté que Puig té un trastorn mental previ als fets que es va agreujar aquell dia. En canvi, les acusacions creuen que va actuar sent plenament conscient del que feia. El fiscal, que no té en compte cap atenuant, demana per a l'acusat 80 anys de presó, 20 per a cadascun dels delictes d'assassinat que li imputa, tot i que, com a molt, en compliria 60.


Anar al contingut