Imatge d'arxiu de l'Hospital d'Igualada
Imatge d'arxiu de l'Hospital d'Igualada
Igualada

La família del noi mort per peritonitis denuncia set metges de l'Hospital d'Igualada per homicidi imprudent

El centre ja té obert un expedient sancionador per part de la Generalitat després que es detectessin errors en el tractament del cas

RedaccióActualitzat

La família de Gabriel Pérez, mort a causa d'una apendicitis mal diagnosticada derivada en peritonitis, ha denunciat set metges de l'Hospital d'Igualada per homicidi imprudent. Es tracta de dues metges d'Urgències, un anestesista, dos cirurgians i dos metges residents. El centre ja té obert un expedient sancionador per part de la Generalitat després que es detectessin errors en el tractament del cas.

El jutge ja ha admès a tràmit la querella i els set metges han estat citats a declarar el proper mes de febrer. En l'escrit, l'acusació argumenta que l'actuació dels metges que van atendre Gabriel Pérez, el segon i tercer dia que va anar a Urgències, va ser del tot descuidada. Especifica que la seva negligència es va produir a tres nivells: retard en el diagnòstic i tractament de l'apendicitis, tardança en la intervenció quirúrgica i incorrecta aplicació de l'anestèsia abans de l'operació, la qual cosa a quiròfan hauria provocat la falta d'oxigenació.

Gabriel Pérez, de 24 anys, va morir el passat mes d'agost a l'Hospital Clínic de Barcelona. Va ingressar-hi en estat crític després de visitar fins a tres vegades el servei d'Urgències de l'Hospital d'Igualada.

Anar al contingut