Cornellà de Llobregat

La família de l'atacant de la comissaria de Cornellà es planteja denunciar els Mossos

Actualitzat

L'advocat de la família de l'atacant de la comissaria de Cornellà de Llobregat, abatut aquest dilluns a primera hora quan hi va irrompre armat amb un ganivet, es planteja denunciar els Mossos per negligència.

Segons la família, l'home no tenia cap vincle amb grups islamistes i descarten que l'acció fos un atemptat. Així ho ha anunciat l'advocat, David Martínez, després de reunir-se amb l'exdona de l'home. L'advocat atribueix la seva actitud a una greu crisi personal que travessava com a conseqüència de la seva separació, que havia signat dimarts passat.

Abdelouahab Taib, de 29 anys, hauria dit a la seva dona que es volia suïcidar. Segons sembla, en la declaració davant la policia la dona hauria explicat que s'estaven divorciant. També que Taib li hauria confessat que era homosexual.

Buch manté la hipòtesi terrorista

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha assegurat, en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", que no es pot descartar la tesi que va ser un atac terrorista, tot i que els Mossos no van trobar explosius ni armes a l'escorcoll que van fer a casa de l'agressor, situada només a 150 metres de la comissaria. Buch ha afegit que encara s'ha d'analitzar el material informàtic recollit.

 

 

El conseller ha indicat que els pertoca als investigadors i a la justícia valorar les manifestacions de l'exdona de l'atacant, que assegurava que va entrar a la comissaria per fer que el matessin.

Sobre la seguretat a les comissaries dels Mossos, Buch ha dit que "cal tenir totes les precaucions", però no incrementaran les mesures pròpies del nivell d'alerta terrorista de nivell 4, segons ha informat.
           

Reunió del CITCO

El Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat, el CITCO, s'ha reunit a Madrid, durant dues hores, per analitzar l'atac d'aquest dilluns a la comissaria de Cornellà. Els Mossos han participat en aquesta trobada on els diferents cossos de seguretat han posat en comú les novetats de la investigació.

Ha estat una trobada de caràcter extraordinari, tot i que habitual quan hi ha un atemptat o qualsevol fet amb connotacions jihadistes. Tot i que la policia catalana no forma part del CITCO, hi tenen un enllaç.

ARXIVAT A:
TerrorismePolicial
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut