Logo de la campanya "La fam no fa vacances" del banc dels aliments.
Logo de la campanya "La fam no fa vacances" del banc dels aliments.
Barcelona

"La fam no fa vacances", la crida del Banc dels Aliments per evitar la caiguda de donacions a l'estiu

El Banc dels Aliments ha d'atendre els seus 250.000 beneficiaris en una època en la qual cauen les donacions

Actualitzat

Els quatre bancs d'aliments catalans repetiran per segon any consecutiu la campanya extraordinària de recollida de menjar 'La fam no fa vacances', amb l'objectiu de fer front a l'augment de la demanda en una època que acostumen a caure les donacions.

La campanya està apadrinada aquest any per la companyia El Tricicle i es portarà a terme els mesos de juny i juliol, període en el qual es faran nombroses activitats locals per animar ciutadans, empreses i associacions a donar aliments que evitin que es buidin els magatzems de les entitats socials a l'estiu.

Belén Giménez,  responsable de Comunicació de la Fundació Banc dels Aliments ha explicat que: "Els més de 250.000 beneficiaris que atenen les 700 entitats receptores dels quatre bancs d'aliments de Catalunya segueixen necessitant menjar a l'estiu." Giménez ha dit que sobretot s'ha d'aconseguir "menjar de primera necessitat, d'alt valor nutritiu i de llarga durada com llegums, oli, llet, aliments infantils..."

Giménez ha recordat que l'any passat es van organitzar unes 600 activitats populars que van permetre recaptar 300 tones de menjar: "Inicialment s'havia previst fer-la al juny, però la gran resposta ciutadana ens va permetre ampliar-la a juliol".

Totes les activitats que s'organitzin es destinaran directament a entitats benèfiques pròximes que pertanyin a la xarxa d'entitats dels Bancs dels Aliments. Aquestes entitats seran les encarregades de rebre, classificar i entregar els aliments als seus beneficiaris durant els mesos d'estiu.

 

Anar al contingut