Lleida

La falta de pluges posa en perill les collites de secà del Segrià i les Garrigues, que només produiran el 30% de l'habitual

Aquests primers mesos de l'any ha plogut poc i la falta de pluges està afectant les collites de secà de les terres de Lleida, especialment cereals com l'ordi, que s'ha de començar a collir d'aquí a tres setmanes. De moment, els pagesos calculen que només produiran el 30% del que es considera una collita normal. Però si continua sense ploure, comarques com la Segarra, la Noguera i l'Urgell, que recol·lecten més tard, també se'n ressentiran. Es tracta del segon any que la manca de pluja posa en perill les collites de secà.

Actualitzat
Quan queden poques setmanes per començar a segar al sud del Segrià i a les Garrigues, els pagesos de la zona estan preocupats per la collita d'ordi d'aquest any. Per segon any consecutiu, la sequera està fent estralls en el cereal de secà. I és que, en els últims mesos, la falta de pluges ha fet que la planta hagi espigat malament. Es preveu que a Alfés es produiran només uns 1.000 quilos per hectàrea, quan el normal són 3.000.

La falta de precipitacions també afecta els conreus de secà d'altres comarques lleidatanes, com la Segarra, part de la Noguera i l'Urgell. Així, la previsió d'una mala collita, juntament amb un increment dels costos de producció, fa que els pagesos estiguin en una situació crítica.

La poca producció de cereal l'any passat a les zones de secà ha fet que s'hagi incrementat la contractació d'assegurances. Tot i això, els agricultors es queixen que l'assegurança integral de cereals cobreix molt poca producció.
Anar al contingut