Barcelona

La falta de candidats en un jurat obliga a suspendre un judici a Barcelona

L'Audiència de Barcelona ha hagut de suspendre un judici perquè no s'ha pogut formar un jurat. El tribunal jutjava l'assassinat al juliol del 2006 d'un home a Rubí. Finalment, la vista es farà l'1 de desembre. És la primera vegada des que es va aprovar la llei del jurat fa tretze anys que s'ha d'ajornar un procés per la manca de candidats vàlids.

Actualitzat
El tribunal popular havia d'estar format per nou membres més dos suplents. Aquest dilluns havien de presentar-se al judici 36 persones que havien estat preseleccionades per formar-ne part. Se n'han presentat 33. Entre aquestes, s'ha fet un sorteig i s'han escollit vint aspirants. Onze d'ells han justificat excuses legals per no haver de participar al judici. Dels nou restants, l'acusació i la defensa només n'han acceptat com a vàlids tres, una xifra insuficient per poder celebrar el judici.

S'ha tornat a fer un sorteig per escollir més candidats. S'hi han inclòs els tres que ja han estat seleccionats i els altres tres que no s'hi han presentat i que han estat multats amb 150 euros, sanció que podria ser més elevada si no es presenten en aquesta segona crida.

El jurat havia de participar en el judici per una assassinat que va tenir lloc a Rubí al juliol del 2006. L'acusat, de nacionalitat romanesa, amb una altra persona que no ha pogut ser identificada, haurien conegut la víctima mortal en un local d'ambient homosexual de la capital catalana. La seva intenció era cometre un robatori. L'acusat i el seu amic haurien explicat a la víctima que no tenien on passar la nit i li haurien demanat si podien dormir a casa seva a Rubí. Un cop allà, haurien lligat la víctima de mans i peus mentre ells robaven. Els presumptes lladres l'haurien posat en una postura tan forçada que li hauria causat la mort per asfixia. En van trobar el cos nou dies més tard al seu pis.
Anar al contingut