José María Aznar durant una conferència (Reuters)
L'ombra d'Aznar s'allunya del PP (Reuters)
Madrid

La FAES d'Aznar es desvincula del PP i renuncia a rebre les subvencions del partit

El divorci ha estat de mutu acord però en el rerefons hi ha les diferències entre Aznar i Rajoy, i el fet que els fons públics que ha rebut la FAES han caigut un 30%

RedaccióActualitzat

El Partit Popular i la fundació FAES se separen de mutu acord. El president de la fundació, José María Aznar, ha anunciat un canvi d'estatuts que fa que la fundació FAES passi a ser privada. Al rerefons d'aquesta decisió hi ha les diferències entre Aznar i Rajoy. Des que governa Mariano Rajoy, els fons públics que ha rebut la FAES han caigut un 30%.

Ara, definitivament la FAES deixarà de rebre subvencions públiques i desapareixeran els vocals del PP al patronat. Aquesta desvinculació que van signar la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, i el secretari general de la FAES, Javier Zarzalejos, divendres passat, no impossibilita la col·laboració entre les dues parts en el futur.

La fundació FAES va néixer el 2002 com a resultat de la fusió de les cinc fundacions vinculades al PP. Presidida per Aznar des de la refundació, la FAES es va crear per ser "un laboratori d'idees i fonts d'iniciatives". Es defineix concretament com una defensora de les idees i principis propis del pensament liberal i reformista.

Anar al contingut