Aigua de l'aixeta
Aigua de l'aixeta

La factura de l'aigua s'apujarà un euro al mes de mitjana en un centenar de municipis

L'ACA aprova un increment de prop del 12% en les tarifes que l'empresa Aigües Ter-Llobregat, en mans d'Acciona, cobra a les subministradores i als ajuntaments

Actualitzat

El preu de l'aigua també pujarà per a bona part dels catalans. Ho farà un euro al mes de mitjana. Així ho ha aprovat l'Agència Catalana de l'Aigua en la revisió quinquennal del contracte en vigor amb Aigües Ter-Llobregat.

Aquesta empresa cobrarà un 11,88% més als municipis i entitats que li compren l'aigua, un centenar en 9 comarques diferents com el Barcelonès, el Maresme i el Baix Llobregat.

Ara, serà l'ajuntament o l'entitat subministradora qui repercuteixi aquesta pujada al preu de l'aigua que surt per l'aixeta de casa. Es calcula que això suposarà uns 10 cèntims per metre cúbic, un euro al mes de mitjana.

La decisió es pren quan falta un mes aproximadament perquè el Tribunal Suprem dictamini sobre la privatització de l'empresa.

Diverses entitats socials reclamen que s'eviti aquesta pujada davant la situació de pobresa energètica de molts abonats que no poden pagar les factures.

La Generalitat va anunciar que congelaria les pujades a canvi de renunciar a una part del cànon de concessió. Segons l'ACA, no s'ha pogut modificar el contracte per la situació política.

Segons les entitats, això s'hauria d'haver aprovat fa mesos.

ARXIVAT A:
Economia de butxaca
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut