Aigua sortint d'una aixeta
Aigua sortint d'una aixeta
Barcelona

La factura de l'aigua a l'àrea de Barcelona podria pujar un 1,2% l'any que ve

Aigües Ter-Llobregat ha aprovat un increment del 4,9% per a l'any que ve del preu que aplica a les distribuïdores. L'increment que notaran els contribuents, però, es podria quedar en una quarta part d'aquesta pujada, segons fonts del govern.

RedaccióActualitzat

El rebut de l'aigua podria pujar un 1,2% l'any que ve. Aigües Ter-Llobregat (ATLL) incrementarà un 4,9% la tarifa de l'aigua que subministra a les distribuïdores de més d'un centenar de municipis catalans, sobretot de l'àrea de Barcelona. L'increment que notaran els contribuents, però, es podria quedar en una quarta part d'aquesta pujada, tenint en compte que el preu de l'aigua representa un 25% dels costos de les distribuïdores.

Tenint en compte aquest càlcul, fonts de la Generalitat asseguren que l'encariment rondarà l'1,2%.

A l'hora de fixar la tarifa de l'aigua que paguen els ciutadans, l'última paraula la tenen els ajuntaments, que són els que decideixen com es repercuteixen els costos.

El Consell de la Xarxa de Proveïment Ter-Llobregat ha acordat una pujada del 0,7 % del preu de l'aigua per a les distribuïdores, el que s'anomena "aigua en alta". A aquest percentatge s'ha de sumar l'augment previst del 4,2 % després de la privatització de la gestió del servei.

Anar al contingut