La Cellera de Ter

La fàbrica d'èxits mundials dance amb denominació d'origen a la Cellera de Ter

RedaccióActualitzat

Disc d'Or a Bèlgica, disc d'or a Holanda, primer català a liderar la llista de singles d'èxit al Regne Unit... Tots són títols que es guarden en un estudi de producció de la Cellera de Ter. És l'estudi que lidera Isaac Mahmood Noell, o de Sak Noel, com es fa dir i ja se'l coneix mundialment.

Sak Noel va nèixer fa 34 anys a la Cellera de Ter, un poble de 2.000 habitants. Ell i el Salvi, un altre cellerenc de 28 anys, han creat "Trumpets". En poc menys d'un any han aconseguit 120 milions de visualitzacions a Youtube entre el videoclip i el videocover.

De la Cellera al món, passant per Jamaica

Aquest productor és un exemple de com les xarxes socials ens han modificat la vida, permeten el treball en equip de persones de diversos països i amplifiquen ràpidament el que fas afavorint l'èxit d'un producte d'una manera que fa pocs anys era impensable.

La cançó està interpretada pel raper jamaicà Sean Paul, que viu als Estats Units, però s'ha produït sencera a la Selva i amb un videoclip rodat en una piscina olímpica de Rubí, avui abandonada.

El vídeoclip també és obra d'un català, Dani Feixas. I el rodatge es va fer en un sol dia amb un grup de dancehall de Barcelona:

 

Fenomen mundial

L'èxit de "Trumpets" li ha donat a la "fàbrica" de la Cellera el primer lloc en les llistes d'èxits de molts països.

Fins i tot ha inspirat el programa de televisió de més audiència a les Filipines, "Trumpets Challenge" en què es demanava al públic que es gravés fent les mateixes coreografies insinuadores del videoclip.

Salvi Vila diu que estan sorpresos pel Disc d'Or de Bèlgica i l'èxit aconseguit arreu de Europa. Reconeix que han arrasat al mercat llatinoamericà, sobretot a Mèxic.

Una història d'èxits

L'èxit no ha arribat d'un dia per l'altre a la fàbrica d'èxits. Sak Noel ja va triomfar el 2011 en moltes discoteques amb "Loca People", que ja acumula més de 45 milions de visualitzacions:

 

Tots aquests temes han portat Sak Noel a ser reconegut arreu i entrar als Estats Units per la porta gran

Noel i el seu estudi també són responsables d'algunes cançons del dance català, com aquesta "Amor d'estiu", del 2010:

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut