Castellfollit de la Roca

La fàbrica de galetes Cal Enric presenta concurs de creditors

L'objectiu de la firma, amb gairebé 80 anys d'història, és pagar el deute acomulat i seguir treballant i, també, que ningú perdi el seu lloc de treball.

RedaccióActualitzat

La crisi també ha afectat la firma emblemàtica de galetes Cal Enric de Castellfollit de la Roca, que no pot continuar pagant per falta de liquiditat. És per això, que amb més de 80 anys d'història, ha presentat concurs de creditors al jutjat mercantil de Girona. També ho han fet dues empreses del mateix grup: Forn Vilanova i Botigues Batgir.

Cal Enric va ser la primera que va mecanitzar la producció de galetes de pasta de full i dins les comarques gironines dóna feina a seixanta pesones en dues plantes. El seu gerent, Salvador Gussinyer, no es planteja tancar l'empresa i es mostra taxatiu: "Mentre jo hi sigui, no es tancarà". A més, la intenció és que ningú perdi el seu lloc de treball.

Segons dades del Registre Mercantil, Cal Enric va tancar l'any passat amb una facturació de més de 700.000 euros i unes pèrdues de 203.000. Segons ha declarat el gerent, ara la voluntat de l'empresa és fer front als deutes i seguir treballant, però per fer-ho "l'única solució que hem trobat ha estat parar". Amb el concurs de creditors, el gerent pretén aturar els deutes i, mentrestant, seguir treballant.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut